Mennyi a minimálbér jelenleg, amit kézhez kap az ember?
120-130 körül van a Diplomás, párom azt kap állami cégnél. Pontos összeget nem tudok, mert most GYES-en van. A nem Diplomás kevesebb de pontosan nem tudom mennyi.kb. 83 körül? De google a barátod :-)
Én 99-ben kaptam minimált, akkor 26ezer volt :D
3-as, ennek a cikknek az írója ugyan olyan sötét, mint te...
Jól mondja a kettes, NINCS diplomás meg szakmunkás minimálbér! Nem létezik ilyen fogalom!
Garantált bérminimum létezik, de ez nem attól függ, hogy neked hány diplomád vagy szakképzettséged van, hanem attól, hogyha a MUNKAKÖR IGÉNYLI a szakképzettséget akkor a bérminimumot kell biztosítani.
Attól még bármelyik diplomás szabadbölcsész süthet krumplit és söpörhet utcát minimálbérért, mert ahhoz nem kell végzettség.
A linkelőnek annyiban van igaza, hogy az általa írt 120-130 valóban létezik, a diplomájukkal dolgozó közalkalmazott bruttó bére ennyi. Ebből viszont csak kb. 80-90 ezret kapnak kézhez.
Gyorsban ezt találtam, nem igazán néztem utána, de kb. ennyi lesz tényleg.
A szakképzetlen minimálos gyerek nélkül 68700-at kap, aki valamilyen szakképzettséget igénylő munkát végez az 79900-at fog kapni.
A közalkalmazottaknél pedig nézegesd a bértáblát, de ott se az diplomás minimál van amiről páran hiszik hogy létezik, attól hogy diplomád van még nem fogsz annyit kapni, csak ha kérik is a munkádhoz.
köszönöm, nekem ez a 68700,- a lényeg.
A gyerekekre járó kedvezmény hogy is van? 15000/gyerek, jól emlékszem?
Neten pont ezért nem kezdtem el keresgélni, mert én nem tudom megítélni, hogy melyik cikk mennyire friss, vagy aktuális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!