Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elvehetik a végrehajtók a...

Elvehetik a végrehajtók a fizetésem 100%át ugy hogy -48.394 lesz a számlámon?

Figyelt kérdés
Néhány éve volt előfizetésem egy mobilszolgáltatónál ami sajnos bizonyos okok miat nem lett fizetve, és 1 hónapja kaptam levelet hogy fizessem be 1 héten belül különben levonják a fizetésemböl. Egy összegben nem tudtam kifizetni a 210.000 forintot ugyhogy azt gondoltam levonják 33% osával. Erre levonták az összes fizum úgy hogy minusz 48.394 re tették a számlámat. Ezt megcsinálhatják? én ugy tudtam hogy maximum 50% ot vonhatnak le.
2015. jan. 10. 13:38
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
A fizetèsedből ja, de a bankszámládon nincs megcìmezve hogy a pènz honnan van, csak azt látják hogy van rajta.
2015. jan. 10. 13:42
 2/9 anonim ***** válasza:
6%
én megy úgy tudom max 10%-ot vonhatnak
2015. jan. 10. 13:53
 3/9 anonim ***** válasza:
6%
Gondolom van a számládon hitelkeret. Tehát most van 48 ezer tartozásod a bank felé.
2015. jan. 10. 14:06
 4/9 anonim ***** válasza:
27%
Amúgy meg képes vagy egy nyamvadt mobilos befizetést évekig húzni? Bírom ezt, mindenhol nyomják ezt, hogy 100 ezer forintos telefonokat vágnak hozzá az emberekhez 20 ezer forintért, a hlye paraszt meg örül, hogy milyen olcsó, ja, csak épp 2 évig fizethet havi 20 ezret előfizetésre, a végén meg drágább lesz a mobilja mint egy normális használt autó.
2015. jan. 10. 14:08
 5/9 anonim válasza:
0%
ÉN is úgy tudom hogy általában a fizetés 33% át vonják le. Nagyobb tartozásnál pedig max 50%
2015. jan. 10. 14:28
 6/9 anonim ***** válasza:
92%

Nyilván nem a fizetésedből vonták, mert az a munkáltatódon keresztül ment volna, hanem inkasszózták a számládat. Ebben az esetben nem vizsgálják, hoyg honnan van a pénz a számládon.

Viszont nézd a dolgok jó oldalát - már nem tartozol a mobilszolgáltatónak...

2015. jan. 10. 14:31
 7/9 A kérdező kommentje:
nem telefon volt hanem előfizetés,nem önhibámból nem volt fizetve, csak az én nevemen volt, és nem oltásokra vagyok kiváncsi hanem hogy ez szabályos volt e meg arra hogy hogy etetem majd a gyerekeket
2015. jan. 10. 15:07
 8/9 anonim ***** válasza:

A gyerekek etetését nem tudjuk megoldani helyetted, de az eljárás szabályos volt bizonyos szintig.

Mivel nem bérletiltásról beszélünk (33 % - 50 %), hanem inkasszóról, ezért a bank leemeli azt az összeget, amelyet végrehajtás alá vontak, mert KÖTELES!

A mínusz valószínűleg azért sikerült, mert hitelkeret van a bankszámládhoz.

Csendben azért hozzáfűzöm, törvényesen nem lehetne ennyit levonni, még akkor sem, ha több a tartozásod, mivel a végrehajtásról szóló törvény szerint a bankszámlán is rajta kell maradnia a nyugdíjminimum összegének, nem csak bérletiltás esetén: Ez jelenleg 28.500 forint körüli összeg. A bank viszont ezt nem vizsgálgatja (elég aggályos), hanem levon.

Ilyen esetben hiába mész az inkasszót benyújtóhoz (Ő erről nem tehet), hanem a banknál kell megreklamálni, hogy a minimumot miért nem volt szíves rajtahagyni, ez által betartani a törvényben leírtakat?

Nem egy adósnak így marad meg minden inkasszálásnál ez az apró összeg. Ha nem szólsz, nem is foglalkoznak vele...

2015. jan. 11. 07:55
 9/9 Katolikus plébános válasza:

Üdv.

Hatósági átutalási megbízás került kiadásra a számlájára melynek eredményeként a követelés megtérült.

Letiltás nem lett kiadva ( az Ön elmondása alapján) a végrehajtó eljárása Önnel szemben szabályos és jogszerű volt.

2015. jan. 17. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!