Elvehetik az álláskeresésit?
Ezt nem tudom biztosan,ezért kérdezem meg.
Tehát,ma beregisztráltattam magam a munkaügyiben.
Megállapítottak egy összeget,amelyet 3 hónapig kapok.
Eddig ok!
Viszont,úgy tudom,hogy kiutalhatnak engem munkára.
Nos,mi van akkor,ha nekem viszont nem tetszik a felajánlott munka és nem vállalom el?
Akkor kivesznek a regisztráltak közül és még a járadék folyósítást is megszüntetik?
Vagy azért ennyire nem durva a helyzet?
Azt hiszem kevered a szezont a fazonnal vagy én vagyok marhára lemaradva de a helyzet a következő:
Te álláskeresésin vagy, ami azt jelenti, hogy kapsz egy összeget és néha mész pecsételtetni. Ezért neked csak munkát kell keresni ez a dolgod.
Na most ha lejár a 3 hónap és már nem kapsz semmit akkor mehetsz a helyi önkormányzat szociális irodájába aktív korúak ellátását igényelni. Na azt egy évig kapod és minden évben újra kell igényelni. Ennek a feltétele a közmunka, vagy 3 hónap bejelentett munka bárhol, vagy önkéntes meló valahol, akik szerződésben vannak a munkaügyisekkel.
Szóval az önkormányzat ilyenkor felajánl egy munkát egy évben egyszer rendszerint 3 hónapig napi pár óra de vannak eltérések és ha nem fogadod el akkor bizony ugrik a jövő évi segély és utána évekig nem igényelhetsz.
Viszont ha már előtte van 3 hónap alkalmi vagy önkéntes meló, amit tudsz igazolni akkor azt hiszem eltekintenek a közmunkától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!