Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elvehetik az álláskeresésit?

Elvehetik az álláskeresésit?

Figyelt kérdés

Ezt nem tudom biztosan,ezért kérdezem meg.

Tehát,ma beregisztráltattam magam a munkaügyiben.

Megállapítottak egy összeget,amelyet 3 hónapig kapok.

Eddig ok!

Viszont,úgy tudom,hogy kiutalhatnak engem munkára.

Nos,mi van akkor,ha nekem viszont nem tetszik a felajánlott munka és nem vállalom el?

Akkor kivesznek a regisztráltak közül és még a járadék folyósítást is megszüntetik?

Vagy azért ennyire nem durva a helyzet?

2013. okt. 8. 12:41
 1/2 anonim ***** válasza:

Azt hiszem kevered a szezont a fazonnal vagy én vagyok marhára lemaradva de a helyzet a következő:

Te álláskeresésin vagy, ami azt jelenti, hogy kapsz egy összeget és néha mész pecsételtetni. Ezért neked csak munkát kell keresni ez a dolgod.

Na most ha lejár a 3 hónap és már nem kapsz semmit akkor mehetsz a helyi önkormányzat szociális irodájába aktív korúak ellátását igényelni. Na azt egy évig kapod és minden évben újra kell igényelni. Ennek a feltétele a közmunka, vagy 3 hónap bejelentett munka bárhol, vagy önkéntes meló valahol, akik szerződésben vannak a munkaügyisekkel.

Szóval az önkormányzat ilyenkor felajánl egy munkát egy évben egyszer rendszerint 3 hónapig napi pár óra de vannak eltérések és ha nem fogadod el akkor bizony ugrik a jövő évi segély és utána évekig nem igényelhetsz.

Viszont ha már előtte van 3 hónap alkalmi vagy önkéntes meló, amit tudsz igazolni akkor azt hiszem eltekintenek a közmunkától.

2013. okt. 8. 13:38
 2/2 anonim ***** válasza:
Hoppá tévedtem! Nem három hónap csak 30 napot kell igazolnod. Bocs. A közmunka volt nekem 3 hónap csak nem napi nyolc óra hanem kevesebb így jött ki 3 hónapra a 31 nap munkaidő.
2013. okt. 8. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!