Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha egy angol állásinterjún,...

Ha egy angol állásinterjún, nem értem meg a kérdést, vagy nem hallottam rendesen, kérhetem hogy ismételjen?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, 1. nem értettem ténylegesen a kérdést akkor mondhatom neki, hogy ismételje meg?

Vagy pl mint a magyarban is előfordul, hogy nem hallottam tisztán, vagy totál mást értettem, akkor kérhetem, hogy ismételjen?

Ha csak azt kérem, hogy can you repeat that, vagy csak repeat that please... az bunkó? vagy tudatlan ?

Van valami "szép" kifejezés amivel esetleg nem feltétlen az jön le, hogy nem értem amit mond totálisan. Hanem pl nem hallottam , Sorry, i Can't hear your voice. Vagy ez így nem jó? :D

Nem akarok "okosabbnak" feltűnni, csak tudom, hogy az angolra rá parázok, és az alap dolgokat se értem ki olykor, mert a fülem mellett elcsengenek a szavak. Nincs hozzá szokva az agyam, hogy értelmeznie kellene az angolt, írásban jó vagyok, hallott szöveg parás... :/

2015. jan. 6. 17:47
 1/7 anonim ***** válasza:
82%

Nem, az angoloknak mind tökéletes a hallásuk, s nem szoktak dolgokat megismételni.

Egy "Pardon?" vagy "Sorry, could you repeat please?" megteszi, de olyan testbeszéddel, ami kifejezi, hogy nem rövidfelfogású vagy, haem nem hallottad amit mondott.

2015. jan. 6. 18:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
persze, csak akkor , ha nem szinkrontolmácsnak jelentkezel! :-)
2015. jan. 6. 18:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen, hiszen magyarul is előfordulhat, hogy valamit nem hallottál vagy értettél jól. Kérdezz nyugodtan vissza.

A sorry, could you repeate that please tökéletes, nem fognak rajta fennakadni.

2015. jan. 6. 20:38
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem valami 2-3 szavas nagyon rövid dolgot nem értettél, hanem egy hosszabb kérdést, akkor mondhatsz valami olyasmit, hogy "what do you mean exactly?". Így nem buksz le rögtön, hogy nem értetted, hanem hihetik azt is, hogy csak pontosabb választ akarsz adni. :)
2015. jan. 8. 20:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Would you be so kind as to repeat it? - például kifejezetten illedelmes. :)

Vagy Please could you speak a little bit louder? I can not hear you quite well. Kicsit britesebb.

2015. jan. 15. 17:41
 6/7 A kérdező kommentje:

Ez az utolsó szép és jó, csak alapból lehet nem teszek össze ilyen szép mondatokat. Viszont sikerült. :D

Volt egy mondat amit nem értettem, de azt azért mert elhadarta. Megismételte és tudtam rá válaszolni.

Majd most megyek a 2. körös interjúra. Kíváncsi vagyok. :D

2015. jan. 19. 12:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Én megismétlem a mondatnak azt a részét, amit értek, de felviszem a hangsúlyt, kérdőleg. Pld.:

- The salary at the beginning is XXXX for all of our employees.

- Pardon me? The salary at the beginning, for all of your employees, is...?

2015. jan. 19. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!