Munkanélküliség?

Figyelt kérdés

Fél éve végeztem a fősulin, még nem találtam munkát. Mondták,h menjek be a "munkanélkülire". Ez mi hogyan zajlik? Mit kell oda magammal vinnem? Vagy kaphatok egyáltalán munkanélküli segélyt vagy vmit?

Mert hallottam már,h bemennek az emberek, kapnak munkanélküliségre vmilyen pénzt, illetve munkát is ajánlanak nekik.

2014. dec. 29. 15:57
 1/9 anonim ***** válasza:
54%
ilyen kérdéseknél látszik hogy hiába a főiskola, az életről fogalmatok sincsen.
2014. dec. 29. 16:22
 2/9 anonim ***** válasza:
87%

A főiskola céla képzést nyújtani, nem felkészíteni az életre vagy a folyamatosan változó bürokrácia labirintusában irányt mutatni :)

Kérdező: Igen, menj el a legközelebbi munkaügyi központba, ott felvilágosítanak mindenről.

[link]

2014. dec. 29. 16:35
 3/9 A kérdező kommentje:

Kedves első, gondolom te mindenhez értesz, én sajnos nem. Van nagyon sok dolog amivel képben,ezzel pl. nem, éppen ezért kérdeztem. Nem tudom a korod, de ha pl. 10 évvel idősebb vagy, mint én, akkor alapból nagyobb rá az esélyed,hogy több hétköznapi dologról tudj, mivel többet éltél, csak sajnos sokan (főleg akik vagy agyilag vagy anyagilag nem tudták maguknak megmengedi a felsőoktatást, bár régebben teljesen más volt, szóval egyáltalán nem bántásnak szánom) szeretnek minden apróságért leszólni a mai fiatalokat.

De egyébként igen, a főiskola/egyetem nem az ilyen dolgokra készít fel. Az ilyen dolgokat, sok mással együtt, már középiskolában kellene elmondani a tanulóknak,de a magyar oktatási rendszer magyarul megmondva egy kalap fos.

2014. dec. 29. 18:23
 4/9 anonim ***** válasza:

A TB-d kifizetik, már csak emiatt is érdemes bejelentkezni és szocirodában kérvényezni a dolgot.

Segélyt 1 év bejelentett viszony után kaphatsz (amikor én voltam munkanélküli még így volt) - mondjuk segélynek nem nevezném, valami kis alamizsna. Munkát nem fognak adni, jelentkezhetsz az általuk összegyűjtött állásajánlatokra, néha tanfolyamok is vannak (bár ezeket nem főiskolásoknak szokták kitalálni), meg ugye - a közmunka. De oda se azonnal fognak kiközvetíteni.

2014. dec. 29. 18:26
 5/9 anonim ***** válasza:
1. vagyok. 26 éves vagyok, diplomás, mégis tudok sok mindent az életről, ellenben sok főiskolással, többségüknek fogalma sincs a valós életről, sajnos.
2014. dec. 30. 15:12
 6/9 anonim ***** válasza:

Az a szomorú, hogy ma a való élethez szinte hozzátartozik, hogyan kell elintézni a munkaügyiben történő regisztrációt, a munkanélküliséggel kapcsolatos feladatokat.

Ezt tényleg nem tanítják sehol (talán csak akkor tudod, ha épp ilyen szociális szakon végeztél), valószínűleg egy frissen végzett orvos se tudná (ő mondjuk biztos nem szorul erre), mégse hülye.

Senki nem várja el, hogy egyből tudd mit kell csinálni, viszed az egyértelmű dolgokat (iratok, végzettség papírjai), a többit ott elmondják.

2014. dec. 30. 19:56
 7/9 anonim válasza:
0%
Nekem a decemberi fizum 260 000 ft volt
2015. jan. 2. 20:00
 8/9 A kérdező kommentje:

alfréd425

Tanulj meg olvasni talán. Ez nem volt a kérdés része. De ha csak "menőzni" akarsz, akkor ez kevés hozzá.

2015. jan. 3. 10:21
 9/9 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést itt feltenni nettó lustaság. Ha már van időd meg internet hozzáférésed, kutasd ki magadnak az infót! Minden le van írva, csak rá kell guglizni a "munkaügyi központ" vagy a "regisztrált munkanélküli" szóra.

De persze egyszerűbb beírni a kérdést és várni a válaszra.

De összefoglalva:

- bemész a regionális munkaügyi központba, papírjaid legyenek nálad, a többit ott elmondják.

- segélyről előzetes munkaviszony nélkül ne is álmodj, maximum a BKV jegyeidet fizetik ki, amikkel álláskeresni jársz.

2015. febr. 3. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!