Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit csináltatok volna a...

Mit csináltatok volna a helyemben, mikor így meglopott a lakótársam?

Figyelt kérdés

Elég bizonytalan vagyok benne, hogy jól döntöttem.

Tavaly tavasszal történt.

Egyetemista vagyok, két lakótárssal, egyik barátnő, harmadik pedig csak lakótárs, ott ismerkedtünk meg. Felsőbbéves volt, idősebb nálunk, komoly, sokat tanuló csajnak ismertük meg.

Már egy ideje eltünedezett a pénzem, hiányzott belőle rendszeresen, egyre nagyobb tempóban. Az asztalom fiókjában tartottam egy dobozban. Hazavittem a dobozt, mert tanácstalan voltam, ezután a pénz a pénztárcámból kezdett eltűnni, megfigyeltem, hogy ha pl zuhanyozni megyek, vagy hasonló okokból egyedül hagyom a cuccom, akkor történik ez.

Ezért egy este áthívtam egy jó barátnőmet, aztán úgy tettük, mintha kikísérném, és ő elmenne, pedig elbújtattam a szobában. Elmentem zuhanyozni. Lakótársam, a felsőbbéves csaj pedig ment is, nyitotta a táskám...

Akkor tanúként két haveromat hívtam, és velük együtt megbeszélést tartottunk a csajjal: elmondtam neki, hogy összesen 125 ezer ft-ot lopott tőlem, ami a 20 ezres álomhatár felett van jócskán. Nem akartam tönkrenni a jövőjét, ezért azt mondtam, vagy megadja és kiköltözik, vagy megyek a rendőrségre, és akkor biza kirúgják az egyetemről. Ő teljesen összetört, majdnem sírt, marhára megaláztuk, az biztos. De kemény akartam lenni. Másnap megjelent a szüleivel, akik bocsánatot kértek (a lakótársam is), és leperkálták a pénzt. Még 4 napig nem tudott elköltözni a csaj, úgyhogy adtunk neki időt. Pokoli négy nap volt, és valahol megsajnáltam, mert olyan mértékben összetört, hogy rossz volt nézni.

Később albérletügyben még kellett jönnie az albiba, és beszéltem vele, akkor már jobban nézett ki. Azt mondta, hogy ha nem vagyok vele kemény, ő sosem tér magához, nem tudja, mit is képzelt, hogy ilyesmit csinált, és megköszönte. Bocsánatot kért ismét, aztán elbúcsúzott.

Azóta visszahallottam, hogy diplomázott, de megtört és teljesen befordult azóta (persze diszkrét voltam, így mások nem tudják, mi történt).

Jól döntöttem? Ti hogy cselekedtetek volna?

2010. febr. 3. 13:18
1 2
 11/11 anonim válasza:

Szia!

A legjobb megoldást választottad, nyilván azért voltál vele tulajdonképpen jószándékú, (mert hát fel is jelenthetted volna)mert ismered, és ahogy írtad, alapvetően jó ember. Lehet, hogy bajban van. Van egy közeli ismerősöm, aki heroinfüggő volt, szerencsére már hosszú évek óta nem az, és heroinista korában autókat tört fel, hogy legyen pénze. Egyébként egy nagyon korrekt, becsületes ember. Előtte is az volt, és most is az. Segíteni kell az embereken!

Jól csináltad!

2010. febr. 4. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!