Elfelejtettem diktálni a gázszolgáltató felé. Köteles vagyok kifizetni a kiküldött magas számlát? A tényleges fogyasztás lényegesen alacsonyabb az elszámoltnál.
kösz, hogy szólsz! :-)
nekem is diktálnom kell!
ha elfelejtetted, átalányt fizetsz, ha nem fizeted be, majd jön az ügyvéd általi felszólítás, az ő költségeivel megtoldva!
"Tehát ha nem is fogyasztottam el a számlázott gázmennyiséget akkor is köteles vagyok kifizetni?"
Nem. A lehetőség adott volt, nem éltél vele. Viseld következményeit.
"nem lehet másik számlát kérni?"
Nem. Viszont ha tényleg kevesebbet fogyasztottál, akkor a következő számla kisebb lesz. Tudom, hogy így karácsony előtt ez szívás, de te hibáztál, nem ők.
Mennyi hülyeséget összehordtok...
De minek írtok, ha nem tudjátok?
1. Ha nem diktálsz, akkor becsült számlát kapsz, ami NEM átalány. Átalány az, amikor minden hónapban ugyanannyit fizetsz, télen-nyáron.
2. Nem kell kifizetned. Mi van, ha most több száz m3-rel túlbecsülte a rendszerük, hisz mégiscsak fűtési időszak van. Te meg pont tegnap költöztél el abból a házból, ami most 1 évig üresen fog állni, és lekapcsoltad a gázt. Akkor a következő 1 évben sem használnád el azt a mennyiséget. Vagy van, aki felváltva használ gáz, fa, szén, villany alapú fűtést, és több hónap alatt érné el azt a mérőállást.
Nem kell kétségbe esni, fel kell hívni a telefonos ügyfélszolgálatot a helyes mérőállással, készítenek egy helyesbítő számlát, ami az előzővel együtt lesz érvényes, a te esetedben ez mínuszos lesz, és a kettő különbözetéről kapsz egy csekket, azt kell befizetned.
Aki azt mondta, hogy nem lehet másik számlát kérni, az fizesse csak be az 50 ezres becsült gázszámlát, mikor 5 ezres fogyasztása volt, de aztán ne pampogjon, csak mert lusta volt utána járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!