Budapesten van olyan bolt ahol el lehet vasarolni az angol fontot? Napi arfolyamon persze, de ez sajnos csak apro, nem papirpenzt, viszont sok van belole elegge. £
Szerintem is váltás át inkább. De az előző rosszul mondta, mert pénzváltó az nincs túl sok aki érmével is foglalkozik. Budapesten a tichi kft foglalkozik ilyennel például. Biztos akad más cég is, de többnyire csak papírpénzzel foglalkozik a legtöbb pénzváltó.
Olyanról viszont ne álmodj, hogy MNB napi közép árfolyamon levásárolod.
Erre csak akkor van esélyed ha találsz valakit aki megy ki Angliába és megveszi tőled.
2-es megelőzött.
Az aprót, ha egyáltalán elfogadják is valahol, nagyon előnytelenül váltják. (Én pld sokcsillagos szállodákra gyanakodnék, ahol legrosszabb esetben a személyzet megveszi tőled kéz alatt.) Ezt a verziót én sem ajánlom.
Keress valakit, aki Angliába készül, (illetve angolt aki megy majd vissza haza,) és középárfolyamon megvenné az apródat. Így még a rendes eladás/vétel árfolyamhoz képest is jobban jártok mind a ketten.
Egyébként hivatalosan a numizmaták vennék meg, érmegyűjtő antikvár boltokban, de ők is előnytelen áron.
(Aztán elteszik pár évre, évtizedre, és amiután azokat az érméket kivonták a forgalomból, antik régiségként árulják egyenként, jó áron.)
Sajna neked csak az illegális módszer a célszerű és (veled szemben is) tisztességes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!