Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Átvertek facebookon, cipőt...

Kovács V kérdése:

Átvertek facebookon, cipőt vásároltam és nem érkezett meg az áru. Személyes adatait nem tudom. Ip cím alapján kinyomozzák, hogy ki ő? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Három hete facebookon egy focicipőt rendeltem 12.000ftért, az eladó letiltott árú sehol, elvileg még két embert átvert (kettőnket ugyanazt a 3.fiúnak egy másik bankszámlaszámot adott meg) Valószínűleg hamis néven futott,tel számot más egyéb adatot nem tudunk.Feljelentés után,Ip cím alapján megtalálja a rendőrség?Valószínűleg netkávézónól esetleg könyvtárból netezett,mert elég ritkán volt gépnél.Fontos lenne.előre is köszönöm!

Vilmos

#internet #facebook. csaló
2014. nov. 28. 15:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

[link]

ide betolod a bankszámlaszámot, kiderül melyik bank melyik fiókja (a legtöbb banknál)

utána a helyi rendőrség tud esetleg segiteni

2014. nov. 28. 18:14
 12/14 anonim ***** válasza:
Elkapni el fogják, nem is értem, hogy lehet valaki ilyen hülye, hogy átver embereket, amikor a banki adatok alapján úgyis megtalálják. Az más kérdés, hogy ettól függetlenül te mikor fogod látni a pénzed, de ne számíts rá a közeljövőben.
2014. nov. 28. 19:38
 13/14 anonim ***** válasza:

Pénzed nem lesz meg, de azért jelentsétek fel az ilyen roh*dékot.

"előre nem fizetünk"

Több mint 1000 adásvételem volt interneten az elmúlt 6 évben! Egyszer sem vert át senki, minden csomagok megkaptam. 80%uknál előre utaltam!

2014. nov. 28. 21:16
 14/14 anonim ***** válasza:

Nem az előre utalással van a baj, mert az utánvét semmivel sem biztonságosabb, sőt. Ugyanis utánvét esetében is azelőtt fizetsz, hogy kibontanád a csomagot, ergo nyugodtan küldhetnek neked Iphone helyett egy féltéglát.

Akkor már az előre fizetés biztonságosabb, mert ott banki átutalás zajlik, kapsz banki igazolást a tranzakcióról, és utaláskor a "közlemény" rovatba beírhatod, hogy milyen célra küldöd az összeget. Ezután nemteljesítés esetén a rendőrség nagyon gyorsan találja meg a delikvenst, egy tiszta ügy, hogy ki kapta meg a pénzt, attól tudják visszavenni.

Persze minden esetben a legjobb személyesen átvenni és fizetés ELŐTT kipróbálni a terméket, mert utólag mindig bizonytalan a reklamáció.

Ezerszer adtam már el termékeket, mindig megmondtam előre, hogy 1.) a személyes átvételt favorizálom, 2.) próbálja ki fizetés előtt, mert nem vállalok rá garanciát.

Nem is volt soha semmi gond.

De a lényeg most továbbra is az, hogy a lakóhelyed szerinti rendőrkapitányságon tegyél feljelentést az ember ellen, könnyen meg fogják találni, és visszakapod a pénzt.

2014. nov. 28. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!