Ebay-en vásároltam és úgy tűnik átvertek! Átutalással fizettem és nem Paypallal. Van rá mód, hogy visszaszerezzem a pénzem?
A napokban vásároltam egy német felhasználótól egy kamerát, 230 euró értékben.
A kommunikáció egészen az átutalásig zökkenőmentes volt, majd azután napokig nem válaszolt. Miután érdeklődtem, hogy megérkezett-e a pénzt, a válasz csupán annyi volt a részéről, hogy ő nyaralni volt, nem tudja miről van szó, nem is adott el semmit. (úgy állítja be, mintha feltörték volna a az accountját)
A gond (?) az, hogy nem Paypal-al fizettem, hanem átutalással, Transferwise-on keresztül. (Csak átutalásos opció volt.)
Tudtommal erre nem terjed ki az ebay protection, tehát nem kapom vissza automatikusan a pénzemet.
Segít valamit ennek ellenére az ebay?
Ha nem, mit tehetek? Tegyek feljelentést? Ér egyáltalán valamit? Van rá esély, hogy egy határon átnyúló tranzakció esetén visszakapom a pénzemet?
Meg tudod mutatni az eladót? Hátha az adataiból kiderül valami? 70 ezer forint nem olyan kicsi összeg, hogy el lehessen intézni, Na ez volt a tanulópénz felkiáltással.
E-bayhez érdemes fordulni, mert nekik sem tesz jót az elégedetlen ügyfél. Ha tényleg feltörték az eladó profilját, akkor súlyos biztonsági rés van a rendszeren, amit javítani kell. Ha csak laza volt, s nem vigyázott az adatira, akkor kizárhatják akkor is, ha nem ő csal. De még annak is utánanézhetnek esetleg.
Pénzedet polgári peres eljárásban követelheted vissza, ha van kitől.
Polgári peres eljárást nem indíthatsz külföldi lakcímű eladó ellen.
Német eladók nem szeretik a paypal-t és gyakran nem is lehet náluk azzal fizetni.
Megoldás: Ne vásároljunk ilyen eladótól.
Kb szerintem is ezt buktad.
Hát az ciki :/
Írj az ebaynek mindenképpen...hátha tudnak valamit csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!