Mi történik akkor, ha valaki nem dolgozza le a felmondási időt?
felmondasz
közlöd, hogy nem kívánod ledolgozni
közlik, hogy akkor ennyi és ennyi kártérítést kell fizetned
kifizeted
Köszönöm a válaszokat!
Második: nincsen olyan ismerősöm, aki erre a munkára alkalmas lenne, de ha volna ilyen, akkor sem akarnék kitolni vele... Sajnos, igaziból én sem vagyok alkalmas rá, az alapképességeim megvannak hozzá, de teljesen más típusú embernek kellene lennem ahhoz, hogy ezt a munkát elviseljem.
Ha eljövök, és a kifizetés mellett döntök (már ha valóban van ilyen opció), az egy "rossz pont" a későbbi munkavállalás szempontjából? Úgy értem, marad annak nyoma, hogy én itt ezt a megoldást választottam?
Nem ismerem a közalkalmazottakra vonatkozó speciális jogszabályokat, de ha egy "átlagos" munkavállaló jogellenesen szünteti meg a munkaviszonyát (ami a te eseted), akkor egyrészt ugye felmondási időre járó távolléti díj összegét kell megfizetnie, másrészt a munkáltató követelheti a kárának megtérítését, akár 12 havi távolléti díja erejéig. [Mt. 84. §]
Ez ugye azt jelenti, hogy akár 1 éves fizetésedet is követelheti tőled, ha bizonyítani tudja a kárát. Természetesen ez nem bemondásra megy, hanem a bíróságon fogják megállapítani, de már az is rég rossz, ha pereskedni kell járnod emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!