Vizsgálni fogja valamely hatóság, hogy honnan volt az a pár millió?
Figyelt kérdés
Ha valakinek nincs "igazoltan" vagyona, de egy ingatlan adás-vételi szerződésben vevőként hajlandó aláírni az ismerős eladó megsegítésére, hogy nagyobb összegű (pár milliós nagyságrendű) önrész befizetésével (+ hitelfelvétellel) az ingatlant megvásárolja, milyen következményekkel számolhat, ha az ügylet létrejön?2010. jan. 28. 18:57
2/6 anonim válasza:
Nem igazán értem a kérdést. Azért akarsz ingatlant venni hogy megsegítsd az eladót? A saját pénzedből (amit nem tudsz igazolni hogy honnan van) vagy ő ad pénzt (és ezért nem tudod igazolni hogy honnan van) és ez csak "látszat"? Szóval nem igazán értem hogy mi a kérdés. Ha segítségről van szó akkor tudd hogy ez jár annyi kockázattal hogy nem a szívesség kategória, még családon belül se. Már kérdésfeltevésbe is rosszul hangzik.
3/6 A kérdező kommentje:
Nem rólam van szó, én semmiképp se mennék bele ilyenbe. Egy ismerős mesélte el, hogy segíteni akar a barátján. A barátnak van egy lakása, meg rajta hiteladóssága, viszont nem tudja fizetni. Szeretné eladni a lakást, de senki se veszi meg. Erre az ismerős bevállalná, hogy "megveszi" a lakást úgy, hogy aláírja a szerződést, miszerint fizet önerőt (pedig nincs miből), és saját nevére vesz fel hitelt. Majd a hitelt helyette törleszti a barát. Minderre azért van szükség, mert az új hitel jobb kondíciókkal lenne, és állítólag nincs más megoldás. Ha ez nem jön össze, lehet, hogy a barát lakása ugrik... Szóval, az ismerősöm szerintem nincs tisztában azzal, hogy mire vállalkozna a barátja kedvéért... És én sem tudom, hogy pontosan hogy megy ez. Ha az adásvétel után az ismerősöm befizetné az illetéket, akkor az APEH egyből "megkérdezné", hogy miből?
2010. jan. 29. 20:31
4/6 anonim válasza:
Szerintem ez csak másodlagos. A kedves barátjának a barátjának a hitele egyszer már befulladt. Mi van ha be fog fulladni másodszor is? Ha beteg vagy munkanélküli lesz? Nem arról van szó hogy nem akarja de majd nem tudja kifizetni. Akkor kedves ismerősöd ott lesz a hitellel. Persze az ő nevén lesz a lakás, de ahhoz nagyon sok lelkierő kell ám hogy a barátodat dobd ki onnan (még idegenhez is). Az ilyen dolgoknak mindig sírás a vége. Nem beszélve arról hogy ezzel a barátod belemegy abba hogy ha majd ő akar lakást vásárolni ne kapjon hitelt (hiszen két lakáshitelhez elég nagy jövedelem kell). Ezzel a jövőjét veszélyezteti. Azt azért megkérdezném hogy vajon mi az oka annak hogy barátot keres meg egy ilyen kéréssel. Mert ennek bizony az lehet az oka hogy a kedves szülők, testvérek nem mentek bele. Nem véletlenül. Én segítségpárti vagyok, de ha vki többet segít mint amennyi az erejéből futtja az előbb-utóbb nagyon ráfarag. És lehet hogy nemcsak ő de a családja is. És még el sem jutottunk addig hogy vagyonosodási vizsgálat.
5/6 anonim válasza:
Hát jobb lenne, ha lebeszélnéd az ismerőst, hogy belemenjen ebbe az üzletbe. Nem tiszta dolog, és szerintem nem is igen kivitelezhető. Miből lenne kifizetve a régi hitel? A nem létező önrészből? Ez egy halott ötlet. A semmiből nem lesz pénz. Az pedig hihetetlen, hogy most tud felvenni valaki jobb kondiciókkal hitelt...
6/6 A kérdező kommentje:
Az ismerős jelenlegi hitele alacsonyabb tőkéjű, mint a leírt ügylettel felvenni kívánt új hitel, és ráadásul ez utóbbi jóval kedvezőbb kamatozású. Vagyis úgymond, kiváltaná a drága hitelét egy olcsóbbra.
2010. febr. 1. 16:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!