Milyen jogok védik a munkavállalót, abban az esetben ha a munkáltató bekamerázza az egész irodát?
Szerintem a mellékhelyiségek kivételével megteheti, hogy kamerákat helyez el. Persze, csak úgy, hogy a felszerelés előtt tájékoztatja a munkavállalókat.
Amúgy a munkahely nem arra való, hogy személyes dolgokról fecsegjenek az emberek, nem azért kapják a fizetést. Nem gondolod, hogy pont ezért szerelteti fel a kamerát?
Mivel a munkahelyed a munkáltatód magánterülete, ezért oda tesz kamerát, ahová csak akar. Természetesen rájuk is vonatkoznak a szabályok, ezért minden a területre belépő személyt tájékoztatnia kell arról, hogy a hely kamerával megfigyelt. Az én munkahelyemen a kapura van rögzítve a tábla.
Onnantól fogva, hogy te belépsz a munkahelyedre, automatikusan elfogadod a területre vonatkozó biztonsági szabályokat.
Ha kifogásod van a kamerás megfigyelés ellen, egyetlen dolgot tehetsz: keresel egy másik munkahelyet :-(
Hiszen az ő területükön ők hozzák meg a szabályokat.
Lehet, hogy éppen azért szereltek fel kamerákat, mert mindenki csak a maga személyes dolgával volt elfoglalva, és senki sem dolgozott.
A bekamerázás az egy pszihoterrór hogy a dolgozókkal érzékeltessék hogy ők itt senkik, és nem szabad emberek.
A nővérem olyan helyen dolgozik ahol az igazgató besúgóhálózatot működtet és néha álruhában járkál megfigyelni a dolgozókat.
Engem nagyon idegesítene ha kamerával lesnének amikor dolgozom.Azt hiszem az ilyen helyekről amit tudnék el is lopnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!