Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan jöhetnék ki heti 1500...

Hogyan jöhetnék ki heti 1500 Ft-ból kollégiumban?

Figyelt kérdés
Hetente 1500 Ft-ot kapok, hogy beosszam a középiskolás kolimban. Vacsorát kellene belőle vennem, meg mivel keveset adnak enni, jó lenne ebéd után is valami nassolnivaló. Mit kellene vennem?

2014. nov. 1. 20:54
 1/10 anonim ***** válasza:
rizst, száraz hüvelyeseket, tojást
2014. nov. 1. 21:10
 2/10 anonim ***** válasza:
Ebben 5 nap van, ugye a hétvége nem számít bele? Akkor az napi 300 Ft. Délben gondolom főtt ételt eszel, akkor vacsira már nem muszáj. Mondjuk napi 4 zsemle 56 Ft, 1 csomag szeletelt szalámi 225 Ft, ami mondjuk tartson ki 2 napra. Mellé mehet retek, uborka. Időnként lehet venni virslit, halkonzervet, főzzél főzelékeket, tésztaféléket. Egy üveg bolognai mártás szerintem neked egész hétre elég, 1 csomag tészta meg 3 vacsorára. Nasinak gyümölcsöt vegyél vagy vigyél otthonról házi süteményt, de vannak olcsó kekszek is a boltban, vagy legyél kreatív: pl. háztartási keksz kis lekvárral.
2014. nov. 1. 21:28
 3/10 anonim ***** válasza:
25%
Otthonról semmi kaját nem vihetsz?
2014. nov. 1. 21:36
 4/10 anonim ***** válasza:
Kérdés még, hogy szeretnél-e főzni, mennyire tudsz, van-e hely tárolni, hűtő, fagyasztó.
2014. nov. 1. 21:51
 5/10 anonim ***** válasza:
Látott már itt valaha valaki középiskolai kollégiumot? Ott nincsen főzési lehetőség!
2014. nov. 1. 22:06
 6/10 A kérdező kommentje:
Először is: köszönöm az eddigi válaszokat, mindenkinek megy a zöld. Nincs lehetőségem főzésre, ahogy #5-ös említette, és a hűtőt sem használom, mert gyakran lopnak, illetve mindig nyomozgatni kellene, kinél van az egy szem kulcs az egész szinten. Otthonról tudnék vinni vasárnap dolgokat kis mennyiségben, de nem tudom, mit. Egyébként ebédre rendes főtt ételt kapok, csak utána nassolhatnékom támad, tehát nem rendes ételre kell gondolni, a vacsora az, amit szeretnék, hogy némiképp laktató legyen.
2014. nov. 1. 22:44
 7/10 anonim ***** válasza:

5 vacsorát 1500 ft-ból összehozni kb. lehetetlen. De még ha valamit összeszednél, a is maximum az éhenhalás ellen védene, laktató vagy egészséges egész biztosan nem lenne.

Pl.: amit fenn olvashattál, szemle a legolcsóbb ótvar felvágottal. Minden este. A zöldség kötve hiszem, hogy beleférne.

A nasit élből felejtsd el.

2014. nov. 1. 23:36
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ne zsömlét vegyél, hanem egy kg kenyeret, azzal mennyiségben és árban összességében jobban jössz ki.

Tudsz venni olyan felvágottat is, ami nem előre csomagolt, hanem a csemegepultban kéred. Megtudod nézni, hogy melyiknek mennyi a kilós ára és amelyik olcsóbbnak tűnik, azokat próbálgasd, ott felszeletelteted, de így sokkal olcsóbb, mint az előre csomagoltak. Ha nem szeretnéd a hűtőben tárolni, akkor a felvágottat naponta is megtudod venni a vacsihoz, ha nincs túl messzi a bolt. Változatosságként májkrémet is vehetsz, az sem túl drága szerintem, ki kell derítened, hogy a környéken melyik az olcsóbb és hol. Ha veszel egy liter tejet, azt is eheted a kenyérrel, mi régen tejbe aprítottuk a kenyeret, imádtuk és laktat is. Nasiként vehetsz háztartási kekszet és megkenheted lekvárral, ha összetapasztasz két kekszet a közepén lekvárral és hagyod szikkadni, akkor pár óra múlva finom puha lesz. Vagy a tejbe mártott keksz is megoldás, ha a lekvárt drágának találod, bár úgysem eszel meg egy üveg lekvárt egyszerre szerintem, szóval az is hosszabb távra jó befektetés lehet. :)

Esetleg ha az ebédnél van arra lehetőséged, hogy amikor kenyeret adnak a kajához és ha olyan a hely, hogy nem előre kikészítve adnak 2 szelet kenyeret, hanem te veheted ki a kosárból, akkor vegyél mondjuk 4 szeletet, amiből kettőt megeszel ebédre, a másik kettőt meg félre teszed vacsira.

Nem tudom, hogy ezt megteheted-e, de esetleg próbáld meg otthon megbeszélni a szüleiddel, hogy heti 1500 Ft-ból nem tudsz megvacsorázni sem, és hogy ha nem is minden héten, de legalább két hetente anyukád (vagy akár magad is) süthetnétek vasárnap pogácsát (vagy bármilyen olcsóbb tésztafélét), amit elvihetnél magaddal vacsorára. Ha vasárnap kisütitek, abból tudnál vacsorázni vasárnap, hétfő, kedd este is, így jobban tudnál gazdálkodni az 1500 Ft-ból is.

Esetleg ha már elmúltál 16 éves, akkor keress fel egy diákszövetkezetet a suli városában és mondd meg, hogy szeretnél dolgozni legalább heti 2 napot, vagy ha csak egyet is sikerülne, mondjuk mindig péntek délután (így nem zavarna be a tanulásba), akkor lenne mindig hetente plusz kb. 3000-3500 Ft-od, abból már lenne vacsira való bőven.

Sok sikert!

2014. nov. 2. 02:16
 9/10 anonim ***** válasza:
És akkor még az italozásról szó sem esett ;)
2014. nov. 2. 03:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Így kicsit nehezebb. Én vennék egy kiló zabpelyhet (Pennyben 200 Ft körül van)vagy müzlit és időnként este azt enném kikeverném egy dobozos kakaós itallal. Felvágottat, sajtot tényleg érdemes pultból venni, csak keveset, adnak 10 dekát is. Tömlős sajt a Pennyben 129 Ft, amikor akciós, akkor csak 99 Ft. Nasinak most ott egy csomag nápolyi 169 Ft-ra van leakciózva. Sajnos ennyi pénzzel jó, ha nézed az akciókat és nem reklámozni akarom a fenti boltot, csak mivel nekem is be kell osztanom a pénzt, ennek a boltnak az áraival jövök ki legjobban. Csak ott nincs felvágottas pult sajnos, de most pl. egy csomag marhapárizsi 149 Ft. Időnként ehetnél joghurtot, kefírt, gyümölcsöt is. Vacsira egy kiló alma/körte/banán sem egészségtelen és az is csillapítja az éhséget. Majd kialakul, egyre kreatívabb leszel meglátod. :) Ha megkívánsz egy drágább hamburgert vagy gyrost, akkor csak a többi napon valami nagyon olcsót kell enned és akkor marad arra is pénz és nem érzed azt, hogy azt már nem engedheted meg magadnak. Szóval pl. én van amikor egy hétig zsíros kenyeret eszek uborkával, következő héten meg kaviárt veszek. :)
2014. nov. 2. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!