2009 évi internet tartozásomra jött egy behajtó cégtöl
egy levél amelyben követelnek. Hány év az elérvülés?
Mért nem kaptam eddig semmit? Jogos e a követelés? Mit
számlázhatak 6 havi számlát? Mert nem értem.
Figyelt kérdés
meg mért nem kapok fel világositást a szolgáltatótól?
Vagyis ha próbáltak elérni, megszakadt az 1 év:D tehát onnantól akkor újra számolódik.
2014. okt. 28. 08:34
12/19 anonim válasza:
"Egy év az elévülési idő"
Ez a jogszabály 2012-es, a jelen tartozás 2009-es. Szerinted van ennek jelentősége?
2014. okt. 28. 09:10
13/19 anonim válasza:
Hol látsz 2012-t? "2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről".
2014. okt. 28. 09:27
14/19 anonim válasza:
# 9-es válaszolóra nem kell reagálni, mert a sötétség burkában él, kb. mint egy egysejtű.
2014. okt. 28. 10:04
15/19 anonim válasza:
"Hol látsz 2012-t? "2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről"."
És szerinted mikor került bele az általad hivatkozott rész? Szerinted 2003-ban? Tudod a jogszabályok úgy működnek, hogy 2003-ban kihirdetik, aztán kb. kéthetente módosítják. Az általad hivatkozott rész 2012. óta van benne.
Mindegy, csak gondoltam tudod...
2014. okt. 28. 13:31
16/19 anonim válasza:
Akkor van pár időutazó, mert például már 2008-ban is hivatkoztak rá. "Nem öt év az elévülés. Öt év az általános elévülési idő a polgári jogban. Azonban a távközlési szolgáltatásokra vonatkozóan a 2003. évi C. törvény (az Elektronikus Hírközlésről) 143. § (2) bekezdése szerint: „Az előfizetői szerződésekből eredő igények egy év alatt évülnek el." " http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__69075..
2014. okt. 28. 13:43
17/19 anonim válasza:
Csak hogy tiszta legyen, és az okoskodás helyett konkrét 2009-es jogszabályt linkeljek:
Milyen érdekes, hogy a 143. § (2) ugyanaz benne... Nem tudom, honnan szedi bárki, hogy ez 2012-ben került bele. Lehet, hogy módosítottak a szövegen 2012-ben, mert egy szóban különbözik a mostanitól, de a lényege ugyanaz.
Amúgy az njt.hu-n keresés után 5 évre visszamenőleg bármelyik már nem hatályos jogszabály lekérdezhető. Mielőtt valaki nagyon okoskodni akarna.
2014. okt. 28. 15:57
18/19 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Beszéltem a fogyasztó védelemmel.tanács az volt hogy írásban kérjem szolgáltatót.Hogy a szolgáltatás, számlák,írásos értesítés,dátumát.levelek rakszámát.mikor lettem át adva végre hajtásra.adjanak tájékoztatást. illetve tegyek panaszt arról hogy oktober 22 ei telefon megkeresésem során nem adtak felvilágosítást nekem. mert ez szabálytalan volt.a szolgáltató köteles tájékoztatást adni.a levelet meg írtam és holnap feladom.azt viszont nem tudom jól tettem e hogy szóvá tettem az elmúlt időt hogy 2009 óta hol voltak eddig.és tájékoztattam őket az elévülési lehetőségről is. remélem nem hibáztam ezzel.
2014. okt. 28. 17:16
19/19 A kérdező kommentje:
ui: idővel változott a telefon számom de a címem ugyan az maradt. fogyasztó védelemnél a hölgy azt mondta (mert direkt rá kérdeztem) hogy nem telefonon értesítenek így hogy változott a számom az nem jelent semmit. minden esetben írásban kell keresniük. ezért kell a levél feladásról igazolást adniuk és rakszámról hogy ha kell még a postán is utána tudjanak nézni ha kell.hogy volt e ilyen levél.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!