Ha 2 millió Ft értékben váltanék CAD-ot HUF-ra, pénzváltóban vagy bankban tegyem azt? Lehet-e valami vonzata, ha csak egyszeri alkalom?
Ha számlán van a CAD, a bankodban váltsd át a forint számládra, ezzel jársz legjobban.
Ha készpénzben van kanadai dollárod, és forintra váltanád, azt valutaváltóban váltsd forintra, mert ott sokkal jobb az valutaárfolyam, mint a bankban. Az összeg alapján kb 9300 kanadai dollár készpénzed lehet, és ha valutaváltónál váltod forintra, a banki árfolyamokhoz képest akár 45ezer forinttal többet is kaphatsz a valutaváltónál.
A valutaváltónál előre érdeklődj, hogy van-e, és mennyi a külön jutalék. És ekkora összegnél még alkudozhatsz is velük, előre kérdezd meg, hogy a kiírt CAD vételi árfolyamhoz képest mennyivel többet/jobb árfolyamot tud adni. Ekkora összegre már kedvezményt is adnak.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
A munkahelyemnél volt lehetőség külföldi "gyakorlatra", bőven adóztam utána. Szóval ezután nem köthet belém a NAV, ugye? Nem érzem, hogy lenne félni valóm, de ki szereti, ha rászáll bármiféle hatóság...
Ha CAD számlán van a pénz, és forint számládra váltod, a bankod DEVIZA VÉTELI árfolyamát nézd.
Ha készpénzben van, a valuta vételi árfolyamot nézd, ezen az oldalon össze is tudod hasonlítani a környékeden levő valutaváltók árfolyamait. Elég nagy a bankok és a valutaváltók közti nagy különbség.
Ilyen összegnél szerintem kérhetsz egyedi árfolyamot a pénzváltókban, és akkor sokkal jobban jársz váltásnál.
Én a Bocskai úton szoktam váltani a Correctnél, ott tuti adnak.
"Csak az ostobák azt nem vették figyelembe, hogy mindkét esetben először eladták a már meglévő lakást, tehát az előző lakás árából volt meg a további két lakás ára persze külön-külön.."
Sok minden mondható a NAV-ra de az nem, hogy ostoba.
Megszagolták a pénzt, azért szálltak rá hogy meglássák, meg lehet e fejni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!