Aliexpress-es rendelés esetén VÁM+ÁFA?!
Rendeltem a gyerekeknek pár ruhát és játékot az Aliexpress-től. Majd 100 dollárt fizettem összesen, de ez kb. 5-6 eladótól van. Egyenként nincs meg a 22$-os határ, ami ugye a vámnál érdekes lehet, csak 1 rendelés ment fölé (26$).
Tudja valaki, hogy a vámnál ezt ilyenkor hogy nézik? És hogy jön majd a csomag? Ha 6 eladótól rendeltem, akkor az gondolom annyi csomag lesz? És akkor ha alatta volt a 22$-nak az egyes csomagok összege, akkor vám- és áfamentes?
Bocsi a sok kérdésért, de még új vagyok ezen a téren, és gőzöm sincs a menetéről.
Köszönöm, aki válaszol! :-)
Jajj, igen 22 EUR, nem dollár, arra gondoltam, csak nem azt írtam. :-D
Amúgy meg jó is, hogy kijavítottál, mert így akkor úgy néz ki, hogy az a 26 dolláros rendelésem is belefér a 22 eurós határba. Köszönöm! :-)
Még valami...
Ha rendelek több mindent és esetleg ami nem jó méret vagy bármi miatt, azt eladnám, akkor az mennyire számít üzletszerű tevékenységnek???
Ha átmegy a vámon, mert 22 dollár alatt van, akkor utána már "azt csinálok vele, amit akarok" ??? :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!