Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Aliexpress-es rendelés esetén...

Aliexpress-es rendelés esetén VÁM+ÁFA?!

Figyelt kérdés

Rendeltem a gyerekeknek pár ruhát és játékot az Aliexpress-től. Majd 100 dollárt fizettem összesen, de ez kb. 5-6 eladótól van. Egyenként nincs meg a 22$-os határ, ami ugye a vámnál érdekes lehet, csak 1 rendelés ment fölé (26$).

Tudja valaki, hogy a vámnál ezt ilyenkor hogy nézik? És hogy jön majd a csomag? Ha 6 eladótól rendeltem, akkor az gondolom annyi csomag lesz? És akkor ha alatta volt a 22$-nak az egyes csomagok összege, akkor vám- és áfamentes?

Bocsi a sok kérdésért, de még új vagyok ezen a téren, és gőzöm sincs a menetéről.

Köszönöm, aki válaszol! :-)

2014. okt. 7. 14:46
 1/5 anonim ***** válasza:
A vám az gyakorlatilag az AFA. Ha nem néznek rá külön, és elhiszik azt az összeget ami rá van írva, akkor 27%. De persze ők sem hülyék, átvilágítás után sok embert behívnak hogy együtt bontsák fel a csomagot. Létezik olyan is hogy EU lerakatból küldik, kikerülve a vámot.
2014. okt. 7. 16:17
 2/5 Koplárovics Béci ***** válasza:
A 22 az nem USD, hanem EUR. 22EUR~28USD. Csomagonként számít, tehát ha 6 különböző eladótól rendeltél, az legalább 6 csomag. Amúgy 22-150EUR között nincs vám, de nem is ez a nagyobb tétel (pár % lenne), hanem az ÁFA, ami viszont van 22EUR fölött és 27%.
2014. okt. 7. 20:57
 3/5 A kérdező kommentje:

Jajj, igen 22 EUR, nem dollár, arra gondoltam, csak nem azt írtam. :-D

Amúgy meg jó is, hogy kijavítottál, mert így akkor úgy néz ki, hogy az a 26 dolláros rendelésem is belefér a 22 eurós határba. Köszönöm! :-)

2014. okt. 7. 22:56
 4/5 A kérdező kommentje:

Még valami...

Ha rendelek több mindent és esetleg ami nem jó méret vagy bármi miatt, azt eladnám, akkor az mennyire számít üzletszerű tevékenységnek???

Ha átmegy a vámon, mert 22 dollár alatt van, akkor utána már "azt csinálok vele, amit akarok" ??? :-D

2014. okt. 7. 23:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha ugyanannyiért vagy kevesebbért adod mint amiért vetted nincs hasznod, az nem üzletszerű eladás.
2014. okt. 8. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!