Mit kezdenétek 110 millióval?
A kérdésem nem arra vonatkozik, hogy hogyan tudnánk minél gyorsabban eltapsolni, hanem hogy pontosan mit vennétek, mibe fektetnétek bele, és hasonlók.
Ugye minden pénzt el lehet költeni, én az okosabb megoldásokra vagyok kíváncsi :) Előre is köszi!
"de lássuk be: tőkének ez nem nagy pénz."
na itt az újabb befektetési zseni! Össze kellene fognotok a 9essel és megvehetnétek az országot kilóra.
Sajnos összekeversz a BMW-t vásárolni kívánó válaszolóval.
Én nem tartom magam befektetési zseninek, megteszik helyettem ezt mások. Én csak nézem mennyivel nő egy évben a portfólióm értéke.
Sajnos te nem dobod fel az én napom, inkább elszomorodom az ilyen buta honfitársaim láttán, mint amilyen te vagy...
110 Millió, hmm... 10-et elraknék vésztartaléknak amihez tényleg csak akkor nyúlok, ha nincs más megoldás. A maradék 100-ból max 25-30-ért egy olyan házat vennék, ami energiatakarékos, nem kerül sokba (rezsi). Az így maradó max 70 millióból 5-öt a saját igényeim szerint elköltenék (ruházat, illatszerek, hobbi). A többit pedig befektetném valami olyasmibe, ami garantáltan pénzt hoz (lakás vásárlás majd kiadás, nyaraló). Esetleg a taníttatásomat fizetném belőle. Mindezt persze a legnagyobb titokban, családomon kívül (anya, apa és kisöcsém) senkinek sem adnék, de nekik is úgy, hogy pl. beadom hogy a ballagási vagy milyen pénzemet befektettem valamibe, ami most pénzhez juttatott.
18/F
Befektetnék, értékpapírok, rábíznám profikra, akik évi 7% nettó kamatot tudnak rá garantálni, és nem nyúlnék hozzá, a kamatból élnék.
Évi 7,7 milliót kamatozna, azaz havi 641 ezret, miért is kéne elköltenem belőle bármennyit is? :D
Aztán 2 évi bevételemet, ami több mint 15 millió befektetném egy kisebb üzletbe, gyrosost nyitnék, aztán már 2 helyről jönne a pénz.
Így meglenne a havi 1 milliós nettó bevétel.
Dolgoznom mg csak annyit kéne, hogy minden nap bemegyek ellenőrizni az alkalmazottakat, na jó bevallom itthon kipróbálnám a tőzsdézést, de csak fél havi bevételemmel próbálkoznék, csak poénból ;) hosszú távon úgy is nagy bukó lenne.
De lényeg a lényeg a 110 millióhoz nem nyúlnék, majd abból élnek az utódaim, rájuk is gondolni kell :D Igaz még csak 20 éves vagyok, de ezt csinálnám.
Valahogy jó érzéssel tölt el, ha nem költöm el a drága pénzt, hanem egyre több van belőle, engem nem vonzanak a márkás ruhák, stb
Alapkezelőkre bíznám egy részét(kb. 50 milliót), hogy alakítsák ki a portfólióm és fektessék be különböző befektetési alapokba, kb. 10-15% feletti hasznot viszonylag alacsony kockázattal szerintem tudnák hozni, ez alsó hangon havi 400-500 ezret jelentene.
A másik részét, kb. 50 milliót ingatlanokba fektetném, amit utána kiadnék, egy 10 milliós panelt kb. 50 ezer+rezsiért lehet kiadni, szóval ez alacsonyabb hozamot jelentene mint az alapkezelő (kb. 200-300K havonta), de jobb több dologba fektetni, és az ingatlan viszonylag jól tartja az értékét. Szerintem egy befektetési tanácsadó se tudna sokkal jobb ötleteket adni, vállalkozásba necces belekezdeni.
10 Milliót pedig elköltenék, a havi 700-800 ezerből pedig vígan megélnék és keresném a további befektetési lehetőségeket, vagy hogy milyen vállalkozásba lenne érdemes belevágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!