Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vissza kaphatom a pénzem vagy...

Vissza kaphatom a pénzem vagy levásárolhatom az árát?

Figyelt kérdés
Vettem egy E Book olvasót, viszont sehol sem volt feltűntetve h. nincs benne magyar nyelv. Nem is kérdeztem rá , hiba volt, de Magyarországon vásárolt termék esetén azért ezzel kapcsolatos tájékoztatás nyújthatna a bolt. Van esélyem bármire is? Levásárolni vagy visszakapni a pénzt?

2014. szept. 25. 21:26
 1/6 anonim ***** válasza:
73%

Nincs, hacsak a bolt nem rugalmas. A cserére, pénzvisszafizetésre nem kötelezhető.

Én egy kukkot sem beszélek semmilyen nyelven, de egy ilyen kütyühöz nem nagyon kell magyar menürendszer. Használati útmutatót adtak hozzá, vagy letöltési hely nincs megjelölve?

Ha megírod a pontos megnevezését (tényleg pontosan, ne csak azt hiszem legyen!), akkor segítek megkeresni a neten a leírást. De mondom, nincs semmi olyan, amihez kellene nagyon a magyar nyelv.

2014. szept. 25. 21:50
 2/6 anonim ***** válasza:
41%

Kérdezd meg őket, visszaveszik-e. Ha nem látszik rajta a használat, akkor elképzelhető.

Ha nem akarják, akkor bekeményíthetsz, fenyegetőzhetsz fogyasztóvédelemmel (nem kaptad meg a szükséges tájékoztatást), lehet, hogy nem akarnak balhét, és felajánlanak valami megoldást.

Régebben volt olyan, hogy 3 napon belül visszavihetted, de ez már nincs. Már csak netes vásárlásnál van, ott 8 munkanap.

Nem tudsz magyarítást letölteni valami torrentoldalról?

2014. szept. 25. 21:59
 3/6 A kérdező kommentje:

Igazából ezt ajándéknak szántuk idősebb személynek és ő neki nagyon nehéz eligazodni az ilyen készülékeken pláne h. angol. A hasznàlati utasítás magyar de mindent magyarul is ír benne , így amire utal pl. beállítások nincs feltűntetve h. az Settings a leírásban. Én értem de a célszemély nem :)

link:

[link]

Sajnos nem internetes vásárlás volt.

En a leírásban nem találtam egyértelműnek hogy a készülékben nincs magyar nyelv. Ez a problémám főként!

2014. szept. 26. 02:31
 4/6 anonim ***** válasza:
22%

Megnéztem a leírást a linkelt oldalon:

Testreszabhatja a Kindle olvasón a kívánt nyelvet. Beállíthatjuk az alapértelmezett nyelvként az angolt (USA és Egyesült Királyság), németet, franciát, spanyolt, olaszt, vagy a brazíliai portugált.

Sajnos ezzel csökken az esélyed, hiszen ők adtak kellő tájékoztatást. Bolti eladás közben lehet, nem eset erről szó. Jellemzően nem idős emberek használnak ilyen kütyüket, a fiatalok nagy része már alapszinten azért tud angolul. Nem vagyok jogász, de nem hiszem, hogy az eladó nagyot hibázott volna.

Feltétlenül megér egy próbát, de ne reklamálásként add elő, hanem a segítségüket kérd. Persze lehetsz határozott fellépésű, nem kell udvarolni nekik, de tudd, nem kötelesek visszaadni a pénzt.

2014. szept. 26. 09:47
 5/6 anonim ***** válasza:
44%

nem kötelesek figyelmeztetni téged arra hogy nincs benne magyar nyelv mivel ez fel van tüntetve a termék leírásában, másrészt még leírást sem kötelesek kirakni mert a gyártó honlapján is ott van hogy milyen nyelvek vannak az olvasóban.

visszavenni vagy levásárolhatóvá tenni nem kötelesek.

legközelebb legyél figyelmesebb.

2014. szept. 26. 14:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. szept. 26. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!