Ha tévesen utal egy bank a számládra pénzt mondjuk eltéveszti az összeget köteles vagy visszautalni? Milyen jogi következménye lehet?
Figyelt kérdés
2014. szept. 25. 21:12
11/15 anonim válasza:
de ha ő azt mondja nem vette észre, mert mondjuk nem volt még számlakivonata..a vádlónak bizonyítania kellene az ellenkezőjét..
12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek hogy idöt szántak rám és megtiszteltek válaszukkal! :) Idõközben felvettem a kapcsolatot a hölggyel aki tévesen utalt mert amint észrevette felhívott és szépen megkért hogy utaljam vissza.Nagyon sajnáltam és belegondoltam magam a helyébe! :( Azt mondja nem tudja hogy történhetett de azóta is ha utalnia kell minden porcikája remeg.Borzalmas hete volt és nagyon köszönte az emberségemet hogy viszautalom amit idõközben megtettem. Ezek szerint nem lettem volna köteles.!!! Lehet még az állását is elvesztette volna :((((( Nyugodt lelkiismerettel fekszem le hisz mindenki megkapja a sorstól a " jutalmát"! Nem igaz???? Üdvözlök mindenkit és minden jót kívánok. /ui: csak úgy mellékesen megjegyezném 6 jegyü összegrõl volt szó/
2014. szept. 27. 22:31
13/15 anonim válasza:
"de ha ő azt mondja nem vette észre, mert mondjuk nem volt még számlakivonata..a vádlónak bizonyítania kellene az ellenkezőjét.."
Nem. A vádlónak (akit amúgy felperesnek fognak hívni, mert ez polgári per, nem büntető...) csak azt kell bizonyítania, hogy az illetőhöz került a pénz, és hogy ennek nem volt jogi alapja. Ennyi.
Az alperesnek meg magyarázatot kell adni, hogy MIÉRT nem adta még vissza, hogy MIÉRT gondolta, hogy az neki jogszerűen jár, és hogy MIÉRT költötte el adott esetben.
14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek hogy idöt szántak rám és megtiszteltek válaszukkal! :) Idõközben felvettem a kapcsolatot a hölggyel aki tévesen utalt mert amint észrevette felhívott és szépen megkért hogy utaljam vissza.Nagyon sajnáltam és belegondoltam magam a helyébe! :( Azt mondja nem tudja hogy történhetett de azóta is ha utalnia kell minden porcikája remeg.Borzalmas hete volt és nagyon köszönte az emberségemet hogy viszautalom amit idõközben megtettem. Ezek szerint nem lettem volna köteles.!!! Lehet még az állását is elvesztette volna :((((( Nyugodt lelkiismerettel fekszem le hisz mindenki megkapja a sorstól a " jutalmát"! Nem igaz???? Üdvözlök mindenkit és minden jót kívánok. /ui: csak úgy mellékesen megjegyezném 6 jegyü összegrõl volt szó/
2014. szept. 27. 22:50
15/15 anonim válasza:
amúgy ezzel nem ember lenne károsítva hanem egy cég.
el lehet könyvelni, nem fog éhezni senki..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!