Ki hibázott ebben az esetben?
Vaterán vásároltak tôlem, de a vásárló mégsem kérte, ezért bementem a postára és visszakérettem a levelet.
"feladó utólagos rendelkezés" nyomtatványt kitöltötték és kifizettem az ezzel járó költséget.
Igen ám, de a levelet ma kikézbesítették!
Mit tegyek? A vásárlóval nem jutok dûlôre, konkrétan nem hajlandó feladni...közölte ìgy jártam.
lényeges dolgokat nem írtál le..
pénzt kaptál tőle a levélben lévő valamiért?
ha nem akkor nem is értem hogy miért nem utánvételesen küldted, azt addig meg sem kapja amíg ki nem fizeti
ez így elég hiányos történet
Igen, ő utalással kifizette Csütörtökön, én aznap postára adtam. Pénteken jelezte, hogy családi okok miatt szeretne elállni az adás-vételtől, és ha van rá mód mihamarabb utaljam vissza az összeget. (nem kevés)
Belementem, nem részletezném, de az indok számomra megfelelő volt.
Elmentem a postára Péntek reggel érdeklődni, hogy mit tehetnék és azt mondták ezzel visszafordítható a levél, mert amíg a "címzett nem veszi át" addig a feladó utólagosan rendelkezhet. (ottlétemkor a levél még nem volt kikézbesítve) Tehát kértem, hogy fordítsák vissza, és ráfizettem a feladási ár dupláját. Az utalást pedig elindítottam.
Ma pedig felhívott, hogy miért küldtem neki mégis ki, ma vette át. És hogy így jártam...
Remélem így átláthatóbb, előre is köszi :)
így már átlátható.
az amit ő csinált szerintem kimeríti a csalás fogalmát.
a beszélgetéseket mentsd le és a postai papírokat is őrizd mem.
szólj neki hogy ha nem küldi vissza a terméket akkor feljelented csalás miatt.
sokszor sajnos a rendőrség sz*rik az ilyen esetekre, főleg ha nem elég nagy értékű a csalás így biztosat nem lehet előre mondani.
legközelebb ha ilyen van vagy utánvéttel add fel a csomagot, vagy ha átutalással fizetett és eláll, egészen addig amíg nem kapod vissza a kezedbe sértetlenül a termékedet ne is utald neki vissza az összeget, sajnos sok az ilyen és ehhez hasonló csaló.
másrészt meg itt a posta is hibás mert kifizettették veled ezt a "feladó utólagos rendelkezése" dolgot, de az abban foglaltakat nem tartották be így kárt okoztak neked, nem is keveset.
de azt nem tudom hogy ilyenkor a postát fel kell jelenteni vagy ügyvéddel kell valami levelet íratni hozzájuk hogy visszakapd legalább azt a pénzt amit kifizettél nekik, meg esetleg a termék vissza nem kapásából eredő károdat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!