A húgom 18 éves és nappali gimnáziumba jár, de már nem kap 3 éve családi pótlékot mióta az édesanyám meghalt mi ilyenkor a teendő, én intézkedhetnék, mert apám nem érne rá sajnos mert szinte éjt-nappalá téve dolgozik?
Mivel nappali tagozatos még mindig jár!Ráadásul emelt családi jár!Írni kell egy kérelmet a Magyar Államkincstár családi pótlék osztályának,és kérvényezni kell,hogy küldjenek pénzt mert jár nektek.nem árt anyukád halotti anyakönyvi kivonatát is csatolni(másolatot)amivel tudjátok kérni az emeltet.Visszamenőleg 6 hónapot fizetnek csak meg.
Mindenképpen járjatok a nyakukra,és tegyél panasz amiért nem küldték,mert 18 éves korig a diák tanköteles,és alanyi jogos kellett volna utalniuk..
12:16-os vagyok ismét.
Nem kaptattok a 2 év alatt valami levelet tőlük?Mert elvileg nekik meg kellett volna indokolni,hogy miért szüntették meg a családi pótlék folyósítását.
Engem személy szerint becsaptak 3 éve..Az én 14 éves fiam Angliába ment ki tanulni mint nappali tagozatos diák.Hónapokig kértem,hogy új számlaszámra küldjék a pénzt,és nem küldték.helyette jött egy levél,hogy nem jár nekem,mert a diák nem Magyarországon tanul,és én mint szülő is kint vagyok vele.Másfél év után tudtam meg,hogy becsaptak,mert járt volna így is!
Nektek is kellett volna valamit kapni amivel megindokolták,hogy miért nem fizetnek 2 éve!Meg hát ti is miért vártatok 2 évet evvel???
Igen, akkor is 2010-ben ez gyerekenként min. havi 24250ft.
Az árvaellátás a 16-25 éves korúaknak jár, ha az árva oktatási intézmény nappali tagozatán tanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!