Aliexpressről rendelt lenovo telefon vámon áll, mi a teendő?
Rendeltem egy lenovo telefont az aliexpressről. Folyamatosan nyomon követtem, hogy hol tart.
Most az a státusz, hogy a vámon megfogták a telefont.
Erről a készülékről lenne szó.
Valaki tudna segíteni, hogy mit fognak majd küldeni róla, és mi lesz a teendőm?
Aliexpressen kártyával fizettem, arról hogy tudok adni valami bizonylatot, hogy mennyibe került?
Olvasgattam, annyit már tudok h bizonyítanom kell a tényleges vétel árat mert a kínaiak mindent ajándéknak adnak fel és nem a valós összeget írják rá. Továbbá a félelmem az olvasottak után, hogy mi van ha ez is valami hamisítvány? Ha én nem kapom meg a készüléket akkor a kínainak vissza kell fizetnie az árát? Ha mégis minden oké lesz erre csak a 27% áfa megy rá?
A bizonyításra elég egy print screen? vagy banki bizonylat kell? Esetleg az aliexpresses fiokomban van valami ami generál egy hivatalos pdf-es fizetési igazolást?
Köszönöm a segítséget előre is.
Szép Napot.
Még anno rendeltem fülhallgatót aliexperssen, nekem is fennakadt. Nem törődnek a hamissággal. Azért akadt fel valószínűleg, mert nem az eredeti árat tüntette fel rajta a kínai aki küldi. Nekem is ez volt a baj, volt egy nagy csomag, és rajta hogy érték benne 5$ közben volt benne 40 darab füles. Kell majd kapnod egy e-mailt, vagy sms-t a magyar csomagszállító központtól, hogy küld el nekik a banki bizonylatot. Az alapján ráteszik az adókat. Külföldi határon kicsi az esélye, hogy fennakadt.
Amikor fizettél elvileg kaptál a bankodtól egy sms-t hogy hova lett küldve a pénz, azt kell elküldeni majd.
Telefon volt a csomagban igen, szerintem valóban nem eredeti, de ettől függetlenül ár érték arányban nagyon is jó. Egyébként ha másnak is ilyen lenne csak hogy tudja: 27% áfa ment rá
csatoltam egy print screen-t az aliexpreses rendelésről
az otp-s számlámról is küldtem egy print screen-t ahol látszik hogy mennyit fizettem
Plusz arra a napra generáltattam az otp oldalán egy kimutatást a tranzakciókról.
Így elfogadták gond nélkül.
Másnak is most mindent megfog a posta amit kínából rendel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!