Ajánlanátok olyan csoportos vásárlási lehetőségeket, ahova érdemes belépnie egy 4-5 tagú családnak a kedvezményesebb mobiltelefon tarifák miatt?
A szolgáltatók oldalain publikus tarifák és lehetőségek szinte teljesen azonosak, és nem is igazán olcsók.
Ha vannak telefonszolgáltatásokra (is) szakosodott beszerző csoportok, akkor hozzájuk belépve biztosan olcsóbban is elérhetők ugyanazok a szolgáltatások.
Alacsonyabb előfizetési díjakkal, alacsonyabb percdíjakkal, stb.
Ismertek ilyen csoportokat?
Hát ezzel nem sokat segítettél, de mint írtad is "Ha valaki keres, az talál.". :)
Ebben bízva kérdeztem.
Googlival vagy anélkül?
Ebbe most inkább ne menjünk bele.
Bizonyos mértékig talán igazad is van az ilyen csoportok "elrejtettségét" illetőleg, de szerintem nekik is érdekük a gyarapodás, hiszen az előnyeiket (kedvezőbb tarifák, stb.) éppen a nagyságukból fakadólag tudják érvényesíteni.
Ha igazad van, már csak olyan ismerőst kell találnom, aki tagja egy ilyen közösségnek, és minden vágya , hogy meghívjon engem is. :)))
Remélhetőleg olyan válasz is érkezik, akár privátban is, aki érdemi infókkal is tud segíteni.
"hiszen az előnyeiket (kedvezőbb tarifák, stb.) éppen a nagyságukból fakadólag tudják érvényesíteni"
Nem egy szereplős a piac. Tudjuk, hogy vannak mobilflották. Ha mindenki flottatag lenne, azzal nyilván mindenki jól járna. Elvileg. Kivéve egy valakit: a mobilszolgáltatót. Ugyanakkor ne legyenek illúzióink, ha mindenki "kiválasztott" lehetne, megszűnne az árelőny. Tehát vannak játékszabályok. Bárki jöhet, de nem mindenki.
Érdekes emberi dolgok irányítják ezt. Én népszerűsítettem több ilyen dolgot is a környezetemben. Nem aratott a gondolat osztatlan sikert. Ne kérdezd az okát...
Én ezeket azért annyira nem misztifikálom túl, mint az 1. válaszoló, hogy szinte elitklub tagnak kell lenned minden kis kedvezményért.
A legegyszerűbb, ha a családban valaki dolgozik olyan (jellemzően közepes vagy nagyobb) cégnél, ahol vannak dolgozói csomagok. Itt akkor dolgozóként leszel része a flottának és a családtagjaidra is kiterjesztheted.
Én is így vagyok ezzel, igen olcsón telefonálok.
Ugyanettől a szolgáltatótól (T) van setup boxos tévém nagy csomaggal, veztékes telefonom többszáz percekkel (mobil irányba is, ki sem használom), szuper internetem is és az áramot is rajta keresztül veszem.
A havi áramszámlám 5 eFt (két légkondi, elekt, az összes többi (mobillal együtt, közepesen sokat beszélgetek) havi 8 eFt. Én ezt nem tartom soknak.
Hűségidő lejáratkor minden szolgáltatónál el szoktam jutni az ügyfélmegtartó csoportig és érdekes módon mindig akad még kedvezményesebb csomag, mint amire számítok :)
Sajnos a mi családunkban senki nem dolgozik olyan cégnél ahol a céges flottákhoz lehetne csatlakozni.
A szélesebb ismeretségi körben meg, ha van is ilyen (nem tudok róla), akkor nem reklámozzák.
Nálunk a szűk családban (5 fő) jelenleg mindenki telenoros kártyás. Normál kártyás előfizetéssel és baromi magas percdíjakkal.
Csak telefonálásra használjuk a telefonokat (nem okos jószágok), bár a tini gyerekeim biztosan díjaznák ha netezhetnének is rajta.
Nálunk a legfontosabb használat az egymás elérése (más településekre járnak iskolába), de a jelenlegi tarifák mellett a 3000Ft-os feltöltés sem tart ki sokáig.
Én örülnék, ha legalább 3-5 hónapig eltartana. :)
Viszont ahogyan nőnek a gyerkőcök, érthető, hogy többminden miatt kell telefonon is kommunikálniuk a barátaikkal, osztálytársaikkal.
A számunkra elérhető tarifák meg nem kifejezetten családbarát díjak. Hogy a perc alapú elszámolásokról már ne is beszéljek.
Gondoltam, hogy a kártyás megoldások nem egyszerűsítik a helyzetet.
A ~16eFt nem kevés. Sőt! Nekünk sajnos kifejezetten bevállalhatatlan. Én valami olyan megoldást keresek, ami ennek a harmadánál is kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!