Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Külföldi munkavállalás?

Külföldi munkavállalás?

Figyelt kérdés

Úgy gondolom már egy ideje,hogy szívesen kimennék külföldre (angol nyelvterület, de elsősorban London) dolgozni. Akár még mosogatni vagy takarítani is, mert van egy ismerősöm, aki most Londonban mosogat és takarít havi 1200 fontért, igen tudom,hogy a megélhetés is valszeg drágább Londonban,mint itthon. Nem tartottam vele évekig a kapcsolatot, szal most furán venné ki magát,ha tőle érdeklődnék.

Szóval tudtok olyan oldalakat, ahol lehet találni ilyen jellegű munkákat? Vagy hogy érdemes nekivágni?

Van egy gazdasági diplomám és nyelvizsgám is angolból, de egy ilyen említett mosogatásban is benne lennék.

2014. szept. 1. 12:00
 1/3 anonim ***** válasza:
1200Font nem feltétlen valami nagy pénz ott. A megélhetés meg nem "valszeg drágább" hanem sokkal drágább mint MO.-n. Szerinted az ilyen szerencsét próbálók miért laknak 4-5en együtt egy lakásba? Meg hát a konkurencia is nagy. A pakisztáni, meg a bolgár még olcsóbban csinálja meg az alja munkát. Ha van valami piacképes végzettséged, akkor ne mosogatni akarj kimenni oda.
2014. szept. 1. 12:37
 2/3 A kérdező kommentje:

Igen, tudom,hogy drágább és van konkurencia. De van 1-2 ismerősöm, és ismerősök ismerősei, akik szerint ennyiből simán meglehet élni, és interneten is minden londoni munkával kapcsolatos oldalon is ezt írják.

Akit említettem (amint mondtam enm tartom vele a kapcsolatot, csak hallottam egy rokonától), hogy mosogatni-takarítani ment ki, gondolt egyet, keresett szállást és kiköltözött, nem tömegszállásra ment, 2-en voltak egy szobában. Előtte itthonról nem keresett munkát, szal csak szerencsét próbálni ment ki, majd a 2.hónapban lett munkája havi 1200 fontért. A kiaások után pedig még haza is szokott pénzt küldeni.

Tudom,hogy nincs sehol sem kolbászból a kerítés, de nem hinném,hogy annyira rossz a helyzet, mint amire utaltál.

2014. szept. 1. 12:42
 3/3 anonim ***** válasza:

1200 Fontból meg lehet élni Londonban, de mosogatással ennyit csak bruttóban kap az ember. Az nettó 850-900 körül van, amennyiben teljes munkaidőben csinálja az ember. Esetleg túlórákkal, heti 6 nap munkával kijön 1000 Font. Az 1200 nettóban kell a jó megélhetéshez, annál kevesebből itt is csak szűkösen lehet kijönni.

Mosogatni, takarítani nagyon nehéz, fárasztó és váltani nehéz, mert nincs mikor munkát keresni és nem számít releváns munkatapasztalatnak. Akkor már inkább üzletben, mobil szolgáltatónál kezdeni, onnan legalább 'experience in customer service' címszó alatt lehet tovább lépni.

2014. szept. 3. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!