Saját apróhirdetésemben más tulajdonában lévő dologról készült képpel hírdettem. Az igazi tulajdonos írt, hogy fizessek neki ezért. Mit tehet?
Figyelt kérdés
Másik EU-s országról van szó. A hirdetésben feltüntettem hogy ez nem saját kép.2014. aug. 29. 00:55
1/4 anonim válasza:
Ha ellopsz valamit, attól nem lesz legális, hogy kijelented, hogy loptad :)
Szerintem nem fog perelni 1-2 lopott kép miatt, de tanulj belőle, hogy a SAJÁT fotóiddal hirdess ezentúl!
Komolyan, nincs egy fényképezőgéped vagy telefonod?
2/4 A kérdező kommentje:
Az én képem is fent volt, ez a bizonyos kép az utolsó volt inspirálásnak pl.
2014. aug. 29. 01:15
3/4 anonim válasza:
Meg van szabva (ha az ember utánajár, megtalálhatja az információkat arról), hogy bizonyos fotókat milyen módon lehet felhasználni, pl. forrásmegjelöléssel ingyen, vagy x összegért felhasználható, esetleg teljes mértékben megvásárolható és megjelölés nélkül is használható. Pech, hogy olyat fogtál ki, aki foglalkozik a témával, de ha már fény derült a dologra, joga van a fotó árát rajtad követelni.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi.
De itt nem a képen van a hangsúly, a kép egy újságból van.
Neki az a probléma, hogy a kép az ő tulajdonában lévő dologról készült. Én ugyan azt a dolgot hírdettem mint ami neki van, feltöltöttem saját képeket 11-et, ezt a bizonyos képet pedig utoljára, és írtam a leírásban hogy ez egy hasonló dolog, németországból. Engem az érdekel, hogy mit tud tenni ha nem fizetek neki (500 euroról van szó)?
2014. aug. 29. 12:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!