Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » NI number mennyire fontos egy...

NI number mennyire fontos egy Angliában lévő au-pairnek?

Figyelt kérdés
Nagyon korrekt a család, fél évre jöttem ki hozzájuk. Ők azt mondták, hogy itt ingyenes a betegellátás, így nem szükséges az NI number. De mindenki más rá akar beszélni, hogy ragaszkodjak hozzá. Hol itt a buktató? Ha ingyenes az igénylése, tényleg minden legális, a családnak nem kell utánam adózni, mert fizetésem kb heti 100 font csak, akkor miért akarják, hogy nekem ne legyen? Otthon lemondtam a TB-t, szeptember közepéig még "tart" a türelmi idő, és van EU-s TB kártyám is. Szóval a fő kérdésem, hogy van-e valami hátrányuk, vagy kötelezettségük, vagy akármi a családnak, ha szerzek ilyen számot, ami nekik kellemetlen kockázattal járhat?
2014. aug. 22. 20:25
 1/4 anonim ***** válasza:
21%
Mivel az aupairkedés nem munkaviszony, ezért NI számot sem igényelhetsz! Otthoni TB-t felesleges volt lemondanod, ha csak fél évre jössz ki. Itt ellátnak ugyan, de sem itt, sem otthon így nincs biztosításod!
2014. aug. 22. 20:42
 2/4 anonim ***** válasza:
a munkaviszony nem feltétele az NI number-nek
2014. aug. 22. 20:50
 3/4 A kérdező kommentje:
több au-pair fórumon olvastam, hogy ők is igényeltek, és meg is kapták. adóznom nem kell ilyen zsebpénz mellett, de pl bankszámla nyitáshoz is elengedhetetlen - ezt is állítják páran
2014. aug. 22. 20:59
 4/4 anonim ***** válasza:

Kell NI, de ha keveset keresel, ne aggódj, nem vonnak sokat. Minimálbér esetén is csak pár font. 12 font kábé. Én 5 órában dolgozok, 2-4 fontot vonnak, és még adóznom sem kell, mert 8000 font körül keresek.

A család nem akar bejelenteni talán? Igen is legyen meg minden papírod. Intézzed a home office-t-a legális munkavállalási engedélyt, az NI-t, legyen bankszámlád, legyen bejelentve a címed.

Ha fű alatt fizetnek neked, az nekik esetleg azért jó, mert kevesebbet akarnak fizetni, mint amennyi törvényesen járna, ők így jobban járnak.

2014. aug. 23. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!