Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Albérletben laktam, kiköltözés...

Albérletben laktam, kiköltözésemet követően pénzt követel tőlem a tulajdonos. Perre viheti az ügyet?

Figyelt kérdés
Fél évig laktam egy albérletben, ami be volt jelentve, kaptam számlát meg minden jogszerűen zajlott. Közös megegyezés alapján felmondtam, 1 havi kauciót fizettem az elején, de mivel a tulaj a kiköltözés időpontjában mindent rendben talált, így azt felszámolta albérleti díjnak. Most, 3 héttel a kiköltözésemet követően írt nekem egy hivatalos levelet, miszerint több mint 80.000 forintot követel tőlem mert én lelaktam az albérletet. Polgári perrel fenyegetőzik. Lehet ebből valami bajom, hisz mindent rendben talált, már eltelt egy csomó idő és elég abszurd dolgokkal jött elő amikre pénzt követel.

2014. aug. 22. 13:56
1 2
 11/15 kiad-lak ***** válasza:

Szánalmas próbálkozás, hogy fenyeget. Legközelebb mikor eljössz, írass alá egy elismervényt, a lakás állapotáról, ami tartalmazza, hogy nem tartozol egy fillérrel sem, elszámoltatok.

Mindkettőtök érdeke, hogy elszámoljatok és legyen dokumentálva.

Ki az a hülye, aki baráti alapon 80 ezerért elmegy tanúskodni úgy, hogy eleve veszett az ügy?!?!

Az sem életszerű, hogy 80 ezerért kártérítési pert kezdeményezzen valaki. Még ha jogos lenne, akkor is meggondolandó.

Hogy felelhetnél azért, ami az eljöveteled után három hét alatt történik????

Nyugodtan elküldheted a sunyiba, a bíró is ezt tenné.

2014. aug. 23. 11:33
 12/15 anonim ***** válasza:
Perre vinni bármit lehet, de 80 ezer miatt semmit nem fognak. Ne foglalkozz vele, szerintem. Ha bármivel baja volt, akkor szólt volna.
2014. szept. 13. 14:58
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azóta írt egy újabb levelet, amiben közölte hogy beadta a Bírósághoz az ügyet. Bár nagyon fura levél volt, olyan mintha nem ő írta volna, mert magát ügyfelemként emlegette, mégis kizárólag ő írta alá...
2014. szept. 13. 21:31
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
LOL... éhenkórász, nyerészkedő, senkiházi surmó... nevesd ki. :)
2014. szept. 13. 21:35
 15/15 anonim ***** válasza:

Ha tényleg beadta, akkor majd kapsz a bíróságtól erre vonatkozóan idézést. Nem kell parázni, nyert ügyed van!

Bár én úgy gondolom, csak "szövegel", hátha beijedsz...

2014. szept. 14. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!