Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy segíthetnék én pénzt...

Hogy segíthetnék én pénzt szerezni anyáéknak?

Figyelt kérdés
Valahova el akarnék menni, de csak szeptemberben lehetséges és sokba kerül. Anya megígérte hogy megpróbálunk elmenni (amúgy ő is akarna jönni, nem csak miattam mennénk) csak ugye a pénz az gond, kb 150-200ezer forint kéne. Anyáék ugye dolgoznak de hát az nem elég mert sok a befizetendő is. Én is segítenék, de hogy? Dolgozni én nem tudok, mert már kezdődik a suli és estig ott vagyok. Meg itt amúgy sem nagyon adnának nekem munkát.. Gondoltam hogy vaterán vagy valami hasonló oldalon eladnék pár cuccot ami nem kell. De anyáék szerint hülyeség.. mert hogy kevésért lehetne csak eladni, postázni kell stb, meg nem is vennék meg, mivel csak olyan eladó cuccaim vannak amik nem érnek sokat és nem túl jók már.. A zsebpénzemet az összeset beleadnám, de az nem sok, csak 25.000 forint. és nem kapok amúgy zsebpénzt. Vagyis hetente egy ezrest a suliba, de az kb 3 napi kajámra elég, ha naponta csak 1 szendvicset veszek. De majd megpróbálok valamennyit abból is lespórolni. valakinek nincs ötlete, hogy segíthetnék? hogy lehetne pénzt szerezni még? Csak egy kicsit legalább.
2014. aug. 21. 19:31
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

15 éves vagy, felfoghatnád már, hogy a mai anyagi helyzetben, ha két szülőnek a 200ezer forint sok lemondással jár, akkor bizony nem nagyon kéne utazásra költeni. Valószínűleg nem keresnek olyan jól vagy hitel van amit fizetni kell, de ha ennyi pénzt nehezen tudnak nélkülözni, akkor bizony nem kéne az akarásodat kiterjeszteni rájuk, mert egy normális szülőnél természetes, hogy bármit megadna a gyerekéért, ha cserébe meg nekik óriási lemondással jár a dolog. Megérné neked azt az egy hét "bulit" az, hogy utána mondjuk hónapokig csökken az életszínvonala a szüleidnek, mert valószínűleg nem a te költségeidből faragnának le.

Ezen gondolkodj el azért.

És az nem kifogás, hogy a szüleid is akarnak menni, lehet akarnának, de akkor ők hónapokon át spórolnának rá és nem hirtelen kéne a közös kasszából 200ezret kivenni. Teljesen más, amikor a két fizetésből eltesznek havi szinten 20-40 ezret, minthogy egyszerre kelljen kivenni a tartalékból 200-at.

2014. aug. 22. 09:27
 12/12 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy önző vagyok meg minden, de nekem ez igazából bármit megérne. Nekem megfelelne, ha az én költségeimből faragnának le. Pont ezért nem mentem mondjuk nyaralni sem, mert ugye az is pénz, ha csak átmegyek egy barátnőmhöz az is 1000 forint oda-vissza busszal.. Szóval inkább nem csináltam semmit nyáron. Szülinapomra, karácsonyra meg ezekre az ünnepekre sem kérek semmit, mondtam, hogy ne vegyenek, inkább azt a pénzt is tegyük hozzá. Mást nem nagyon tudok már megspórolni.

Amúgy 150ezerért nem is olyan sok szerintem 5 nap 3 embernek külföldön. (ráadásul messze és egy igen neves meg sajnos drága helyen) Ebben benne van a benzin oda-vissza plusz az ottani utazgatások, kaja, szállás meg minden. Sőt egyébként csak 110ezer. Azért mondtam 150-200at, mert kerekítettem mindent jóval fölfelé meg ha anyáék akarnak ott venni mindenfélét, mert anya biztos hogy fog.. nekem nem kell. És amit ott csinálhatnék, arról álmodok már sok éve, és többet nem valószínű, hogy kapnék ilyen lehetőséget..

2014. aug. 22. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!