Akik Mcdonadsban dolgoztak, de kiléptek?!
Bérszolga egy nyugati melós is, csak ő meg tud élni! Ez a különbség.
Egyébként meg nem is a pénz miatt, hanem inkább a munkakultúra miatt mondanám hogy mekizz nyugaton. Én 2 év alatt egyszer dolgoztam kb 9 órát. Te hányszor dolgoztál 8 nál többet? Mivel itt is is ez a legalantasabb munka, hatalmas rotáció van és könnyen lelépnek az emberek máshová, nem igazán bánnak kutyaként az emberrrel,teljesen normálisan viselkednek veled.Tény hogy Nyugaton is arra elég egy ilyen meló hogy megélj belőle, de meg tudsz belőle élni tisztességesen. Én is szívesen dolgoznék otthon, csak nem tudnék megélni ott. Ez van.
""Nyugaton sokkal jobb egy mekis életszínvonala mint otthon. Ez az igazság."
Ne ámíts! 6 éve élek Nyugaton, egy közepes méretű városban, van rálátásom arra, mi folyik itt. Szerencsére nem mekiben dolgozom, ennél többre vittem azért. Egy mekis alkalmazott minden országban helyi viszonylatban a legalja bért kapja, semmi többet! Minimálbérből, legyen az bárhol a világon, mindenhol nehéz a megélhetés, még egy kisvárosban is."
Hol élsz? Nekem nem tűnik nehéznek a megélhetés itt. 360 eurós albérletben lakom egy családtagommal. Igaz, kis lakás, de mivel családtag, ezért jól elvagyunk. A fizetésem meg 14*1070 eur. Igen, 14 havi. 200-250 ből megvan a kaja, busszal járok, 45 euró a bérletem, így elmegy alsóhangon 450 euróm megélhetésre. Minden más a felmerülő időszakos költségek. Ha egyedül élnék ez a 450 650 lenne körülbelül. Maradna a fizetésemből több mint 400. Igaz, nincs kocsim, de busszal is be tudok járni melózni. Kocsival drágább lenne, de hát aki nem tud szerényen élni az tényleg nyomorog mindenhol. Mi pl egyáltalán nem nyomorgunk. Nem darált húson élek, ahogy elképzeled, hanem téli szalámit falok meg csirkemellet. Ja igen, főzök...micsoda nyomor! Étteremezni meg állandóan kocsmázni tényleg soványka a mekis bér.
de az hazugság hogy Nyugaton is csak nyomorogsz a kulibérből! Ez nem igaz! Lehet Londonban tömegszállásra futja csak belőle, de nyugat nem csak londonból áll.
Budapesten egy nyomor lakást is 70-80 ezer forint kibérelni mindennel együtt. Ha egy olyanba beköltöznék ugyanígy a testvéremmel akkor 35-40 rongy lenne csak az albi. Bérlet 10 rongy. Mekiben mennyit is keresek? 70 rongyot? Marad megélni 20-25 ezer. Micsoda élet..kevesebb mint napi ezres...
Azért Budapestet hozom fel, mert ott van munka, nem vicc, Miskolcon fel se vennének a mekibe akkora várólista van(tudom,mert onnan származom). A nyugati városokat meg hagjyuk ott még drágább az albi mint Budapesten.
Ha szerinted havi 20-25 ezerből én csirkemellet eszek meg téliszalámit akkor.... megélni se tudnék... ember 19 euróért veszem a téli szalámi kilóját. Otthon múltkor hoztam, kemény 5700 forint volt. Szinte ugyanannyi! A csirkemell kétszer annyiba kerül! Viszont nem kétszer annyit keresek a mekiben hanem inkább ötször annyit. Hónapokra lebontva kb 1230 eurt. Otthon 250 lenne, jó indulattal. Egyáltalán nem dőzsölésről beszéltem, hanem megélésről. Otthon ugyanis több a létminimum mint a nettó minimálbér.
nem jó a példád! német kisváros egy fővárossal összehasonlítani nem ér! teljesen torz képet kapsz.
vidéki német kisvárost és egy vidéki magyar kisvárost hasonlíts össze, akkor már más a leányzó fekvése. 25-30 ezerért van kis lakás, annak a felét fizetnéd ugye, akkor 15-ből kijönnél, busszal járnál, az 6-7000 Ft egy hónapban, kaja meg megvan 30-ból. Tehát 52.000 Ft-ot költenél megélhetésre. Azaz olyan hozzáállással amilyennel megélsz Németországban, megélnél Magyarországon is. Ezért írtam, hogy a minimálbér az mindenhol minimálbér, nem könnyű belőle sehol sem.
Visszatérve az eredeti témára...
"Sajnos ki kell fizetnem. Tudod, acélbetétes, speckó cipő."
És akkor mi van? Gondolom munkaruhaként kaptad, nem? Miért lennél köteles kifizetni egy munkaruhát? Vissza kell adnod olyan állapotban, ami ennyi használat után elvárható. Persze, ha nem tudod visszaadni, akkor kérhetik tőled, hogy térítsd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!