Ti hogyan spóroltok?
Hány napra főztök?
Hogy oldjátok meg a fürdést?
Milyen tisztálkodási szereket használtok?
Lányok, nők, milyen márkákat részesítetek előnyben a szépségápolásban?
Pont most költöztünk, itt sarokkád van. A férjem szereti áztatni magát, de itt ritkábban csinálja, mert a normál kád űrtartalmának kb a háromszorosa a sarokkádé.
Háztartási gépekből mind legalább A+ besorolásút vettünk energiafogyasztási szempontból.
Amúgy úgy spórolunk, hogy hülyeségekre nem költünk. Csak arra, amire tényleg szükségünk van - kerüljük az impulzusvásárlást. Magas jövedelmünk van, de félretenni is szeretnénk minél többet, illetve az új lakás vásárlása miatt családi és pénzintézeti kölcsönt is igénybe vettünk. Párhuzamosan fizetjük a kettőt, de hagytunk pénzügyi menekülési útvonalakat magunknak. Átmeneti gondnál lehet türelmet kérni a családi törlesztés alól, esetleges hosszabb pénzzavarnál (tudom is én, hosszan tartó betegség, valamelyikünk munkanélküli lesz, stb) pedig van értékesíthető ingatlanunk.
Szépségápolás (bár nem értem a kérdésben miért neuralgikus pont ez, ez csak kis része a családi költségvetésnek) részét érintően mindketten kb ugyanannyi terméket használunk - kivéve a sminkszereket. Clinique nagyrészt, illetve Izraelből egy baráti családtól állandóan kapunk ajándékba ottani termékeket. Nagyon jó minőségűek, némelyiket már neten is kinéztem, hogy pótoljuk, ami elfogyott, mert itthon nem forgalmazzák. Pl. a férjemnek borotválkozás utáni arckrémnek egyedül ez az izraeli termék vált be, minden mástól kipattogott az arca korábban.
Kb 2 naponta főzök,van,hogy naponta,mikor ,hogy fogy el.A gyerekek fürdenek,mi zuhanyzunk,tusfürdőből,rossmann saját terméket használunk,vagy DM-eset,olcsó is és nagyon jó illatúak vannak.Öblítőt,mosószert,wc papírt,nasit mindig kint veszek Ausztriában,akciósat.
Sminkben a közép árkategóriájú termékeket használom.Az arckrémem az inkább a drága fajtába sorolható,de mivel 3-4 hónapig használom,így nem vészes.
Változó, hogy mikor hány napra főzünk. Attól függ, hogy dolgozik anyukám, bár a nyáron nagyon sokat segítek neki. Általában 1-2 napra főzünk előre, nem szeretjük, ha sokáig áll az étel a hűtőben.
Zuhanyozni szoktunk mindannyian. A fürdőszobánk a téli időszakban nagyon hideg, de van egy elektromos melegítő, de hogy ne pazaroljunk, mindig egymás után megyünk, így nem kell végig a melegítőnek mennie.
Baba tusfürdőt, vagy szappant szoktunk használni. Samponként wu2, head&schoulders.
Kozmetikai termékek közül is a közepes árkategóriából választunk, nem a legnagyobb márkájú dolgokat vesszük. Sokszor amúgy is a reklámköltséget kell megfizetni.
Időnként turikba megyünk, ott is tök jó cuccokat lehet venni. Ma pl. egy szinte vadonatúj tally weijl farmert vettem 200 Ft-ért.
Főzés során szem előtt tartjuk, hogy minek van szezonja, és azokat főzünk. Bevásárlásnál figyeljük az akciós újságokat, egyszerre időzítjük a vásárlást, nem minden nap 1-2 apróságot. ez idő és költséghatékony megoldás is. Bevásárlólista alapján vásárolunk, így tényleg csak azt vesszük meg, amire szükség van.
Ezért most le fogtok pontozni, de nem érdekel.
Én úgy spórolok, és mindig úgy spóroltam, hogy nem spórolok.
Tanulok, fejlődök, egyre keményebben dolgozom, ami miatt egyre több pénzem lesz. Viszont arra nincs időm, hogy spóroljak, mert rengeteg energiával jár, és az idő, amit rászánok egyszerűen nem térül meg.
Többnyire inkább étteremben kajálok a barátnőmmel, mert olcsóbb és gyorsabb, mintha otthonra bevásárolnánk, és ott ennénk. Tisztálkodó/mosószeren sosem spórolunk, mert egyszerűen olyan minimális a különbség.
Megbecsülöm a pénzt, imádom, ha van, de ahhoz, hogy több legyen, egyszerűen nem fér bele az, hogy az árakat figyelgessem, esetleg órákat főzöcskézzek, vásárolgassak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!