Ti hogyan spóroltok?

Figyelt kérdés

Hány napra főztök?

Hogy oldjátok meg a fürdést?

Milyen tisztálkodási szereket használtok?

Lányok, nők, milyen márkákat részesítetek előnyben a szépségápolásban?

2014. aug. 18. 00:24
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
62%

1-2napra

ezt nem ertem?

Baba tusfurdoket,folyekony szappant, gyogyszertari sampont

2014. aug. 18. 00:36
 2/16 A kérdező kommentje:
Úgy értettem a fürdőset, hogy pl nem fürödtök, hanem zuhanyoztok
2014. aug. 18. 00:41
 3/16 anonim ***** válasza:
40%

A fő spórolás, hogy amikor lakást keresel, olyat válassz, aminek kicsi a rezsije. Ez a lakás adottságaitól függ, ugyanakkora lakásnak ugyanakkora fogyasztás mellett negyedakkora rezsije is lehet, ha jól választasz.

alacson közösköltségű és olcsó fűtésű lakást kell választani.

A többi spórolás kismiska ehhez képest.

2014. aug. 18. 00:45
 4/16 anonim ***** válasza:
74%

Mivel ketten vagyunk, a kaja 1-2 napig tart. Többet nem főzök mert csak unalmas lesz.

Zuhanyozunk, de nincs "időkorlát" vagy ilyesmi. Villanybojler van ami éjjel melegíti a vizet, így éjszakai árammal olcsóbb.

Egy időben csináltam házilag folyékony szappant/tusfürdőt, de mostanában inkább boltit veszek. Általában bőrbarát, természetes alapanyagút. Az egészségünkön nem spórolunk.

Túl sok kozmetikumra nem költök, hétköznapokon csak dezodort használok (Rexona aloe), kevés alapozót (MaxFactor), szempillaspirált (Maybelline). Illetve sima Nivea krémet. Ezek hónapokig betartanak, szóval megéri egyszer picit többet rászánni. Sampont is bioboltban veszek. Ennyi.

2014. aug. 18. 00:49
 5/16 anonim ***** válasza:
75%

2: Ez is azon múlik, hogy mi állítja elő a melegvizet és azzal hogyan bánsz.

Nekem hőtárolós gázbojlerem van, amit a legalsó hőfokon tartok, de avval is lehet spórolni, hogy ha csak 3 naponta fürdesz, és akkor 3 napig kikapcsolva tartod a bojlert és csak fürdés előtt melegíted fel.

Meg sörkollektorral is meg lehet oldani a melegvizet, és akkor az nagyságrendekkel olcsóbb.

És meleg termálvizet is be lehet vezetni a lakásba, az akkor ingyenes.

2014. aug. 18. 00:51
 6/16 anonim válasza:
62%
Főzni általában 2 napra szoktam kettőnknek. Van, hogy a második napi adagot "mixelem" új hozzávalóval, így kicsit változatosabb. Fürdeni ha kimentem otthonról, minden nap, ha otthon maradok, akkor minden 2. nap. Pontosabban zuhanyzás, gyorsan, alaposan. Tisztálkodási szerből csak tusfürdőt használok, néha szappant. Kozmetikumból minden van, de sokáig elég. Általában az "alacsonyabb kategóriásat" veszem, ők is nagyon jók. 24/L
2014. aug. 18. 00:56
 7/16 anonim ***** válasza:
47%

Minden nap főzök. Mivel én érek haza előbb a munkából és a férjem csak jóval később, megfőzök annyit ami neki elég aznap estére vacsorára, és másnap egy dobozba visz magával ebédnek valót.

Magamra külön főzök, 2 napra előre..

Együtt zuhanyozunk, illetve én hetente 1x befekszem a kádba olvasni 3-4 órára:D

Sampont, szappant használunk

Nem használok testápolót, arclemosót és semmi ilyesmit. Ami van azt anyu szokta odaadni mert ő kilószám veszi és hamar megunja... pl most van 2 különböző testápoló mert félig elhasználta őket és elhozta nekem a másik felüket amikor legutóbb találkoztunk, ő meg vett magának újat mert megtetszett az illata. Így most van sima testápolóm fél üveg, meg van olivás fél üveggel:D

Sminkcuccokból a legolcsóbbat veszem, a szempillaspirálra figyelek, hogy vízálló legyen.

Amúgy a kaján spórolunk. A férjem otthonról azt hozta magával, hogy van türelme kibogarászni mi az olcsó:) szóval ezt ő csinálja. Plusz kuponok amikor csak lehet... Illetve még a közlekedésen is igyekszik spórolni.

2014. aug. 18. 01:06
 8/16 anonim ***** válasza:
49%

4-esnek teljese igaza van: "Mivel ketten vagyunk, a kaja 1-2 napig tart. Többet nem főzök mert csak unalmas lesz."

Én igyekszek minél kevesebb vegyszert használnii,venni. folyékony szappant én csináltam házilag,mosoport is,de az sajnos nem vált be.szódabikarbonás sampont is,tojássampont is probáltam,de az se jó,ugyhogy maradtam a bolti elseve-nél.most jelenleg,de mindig mást használok.sminkelni nem sminkelem magam,párom nem szereti. szégyen nem szégyen de én nem minden nap fürdők. akkor is csak zuhanyzok,akkor kevesebb viz fogy.nem szoktam magam annyira összekoszolni. amit 6-os ir az is jó ötlet,h a maradék kaját felhasználjuk,ujitjuk,pl. pörköltből gulyésleves,vagy ilyesmik... én is mint 7-es édesanyja,megveszek dolkokat,és gyors megunom.ez van.. hát ha külön föz magának,az nem annyira sporolás.

23L

2014. aug. 18. 05:41
 9/16 anonim válasza:
71%

Mindketten konyhán dolgozunk, hétfőtől péntekig ott eszünk. Hétvégente főzünk.

Kádban fürdünk.

Szappannal fürdök, párom tusfürdővel. WU2 sampon, Listerine szájvíz...

24N és 25F

2014. aug. 18. 05:53
 10/16 anonim ***** válasza:
88%
Én 2 napra főzök. Mindketten zuhanyzunk. Tisztító és tisztálkodószereket saját magam készítem magunknak, meg egyre több ismerősnek. Ebből annyi mindig összejön, hogy nekünk csak az időmbe kerül. Nem sminkelek. Igyekszünk olcsón, termelőktől vásárolni, van egy pici kertünk, abból elég sok mindent befőzök, frissen megesszük.
2014. aug. 18. 06:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!