Ugye jól értem, hogy egy termék annál rosszabb, minél magasabb az ár/érték aránya?
Ez egy megfoghatatlan fogalom, hiszen itt az értéket mindneki magának állapítja meg, hogy azanos árú termékek közül melyik ad neki több értéket. Ha számosítod, és az árat osztod el az értékkel, akkor valóban, a nagyobb érték kisebb hányadost eredményez.
Ezért is nem úgy használjuk, hogy magasabb vagy alacsonyabb az ár/érték arány, hanem jobb vagy rosszabb, mivel ez személyes preferenciát tükröz, és nem számosított érték.
Hát… Értem én, hogy ti nem használjátok úgy, de akkor ők miért?
„Összességében tehát elmondható, hogy a műanyag ablak ideális választás abban az esetben, ha Ön rendkívül magas ár/érték arányú terméket szeretne vásárolni.” – [link]
„Magas ár/érték arányú whisky, kiváló vétel!” – [link]
„Mit nyer Ön a gyepszőnyeggel? – 1. Magas ár-érték arány” ( [link] )
„Ezért alkalmas ez a rendszer az eredetvédelmi döntések, szabályozások kialakítására, és a védett eredetű magas ár-érték kategóriába sorolt borok származásának ellenőrzésére is,…” – [link] (Még a Wikipédia is!)
„A magas ár/érték arányú mérési eljárás olyan hardver és szoftver szinten egyaránt optimalizált megoldásokat tartalmaz,…” – [link]
„Megfizethető árakkal, magas ár/érték arányú magánorvosi szolgáltatás.” – [link]
„256GB pendrive (Magas ár érték arány miatt még ritka)” – [link] (Mondjuk itt pont értem a dolgot…)
És még számtalan példát tudnék sorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!