Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy befektettem a pénzem a brókernetnél - most már quantis group a neve. Mik a kilátásaim?
Vannak olyanok, akik szintén szívnak emiatt? Anno az egyik barátom rángatott bele, telebeszélte a fejem, hogy majd a cég vigyáz a pénzemre, amikor kell eladják a részvényeim, amikor kell, vesznek, sőt, ingyenes az egész, nincs kezelési költség. Ehhez képest egy nagy szart!!! Hozzá se nyúlnak a részvényekhez, minden év végén az agyvérzés kerülget, mert csak csökken az egész, ráadásul levonnak a nagy semmiért 11900 Ft-ot!!!
Van itt olyan, aki hasonló cipőben jár? Mit tehetek, hogy legalább a befektetett pénzt visszaszerezzem?
Készülök áttenni mindegyiket egy biztonságos alapba, de persze meg kell várnom, míg az eredeti árát visszanyerik ezek a szarok... Tapasztalat? Vett már ki valaki tőlük pénzt? Mi volt?
/egyébként az ügyfélkezelésük kb. azzal, mikor egy csöves betéved a Van Graaf-ba... /
elírtam:
*egyébként az ügyfélkezelésük kb. azzal egyenlő, mikor egy
csöves betéved a Van Graaf-ba...
Láttam, ne is mondd... az csak még rátett egy lapáttal...
Az a baj, hogy mikor befektettem, a neten semmiféle negatív nyoma nem volt a cégnek, lehet, hogy ezt is töröltetni fogják...
Azért még várom a válaszokat, sorstársak, hol vagytok?
"Mit tehetek, hogy legalább a befektetett pénzt visszaszerezzem?
Készülök áttenni mindegyiket egy biztonságos alapba, de persze meg kell várnom, míg az eredeti árát visszanyerik ezek a szarok..."
Hát... a befektetés nem így működik. Tőzsdére csak azt a pénzt tedd, amit nyugodt szívvel elbuksz! Ha nem akarod tovább kockáztatni a pénzedet, vedd ki! Ennyi. Nincs trükk, nincs kiskapu, nincs átverés.
Ez nem malacpersely, hogy csak úgy kiveszem...
Okoskodók kíméljenek, utólag könnyű...
Még mindig várom a válaszokat!
OK, én segítek, de inkább priviben kéne részletekkel, mert ez így kevés infó. Mikor fektettél be és milyen eszközalapokba? Csak azért, mert az elmúlt 5 évben olyan rali volt a tőzsdéken, mint talán még soha.
(Pl.
Magyar hosszúkötvény (MAX)
- elmúlt 5 év: +49,6%
- utolsó teljes naptári év (2013): +8,2%
Nyugat-európai részvény (forintban, Dow Jones Euro Stoxx 50):
- elmúlt 5 év: +48%
- utolsó teljes naptári év (2013): +17,7%
Világgazdasági részvény (forintban, MSCI World):
- elmúlt 5 év: +83,6%
- utolsó teljes naptári év (2013): +17,3%
Amerikai részvény (dollárban, forintban még több lenne; Dow Jones Industrial Average):
- elmúlt 5 év: +76,8%
- utolsó teljes naptári év (2013): +27,4%)
Mondjuk maga ez az elképesztő emelkedés is jó ok lehet a váltásra (a fák nem nőnek az égig), de ennél magasabb a legtöbb részvényindex már nem nagyon lesz, legjobb esetben nagyon lassan folytatják az emelkedést, szóval nem várható valamiféle érték visszanyerése.
Vagy pont valami bukóba fektettél, pl. BRIC (Brazília, Oroszország, India, Kína), ne adj' isten magyar részvény? A BRIC az pont most kezdett emelkedni (fél éve kb. masszívan emelkedik, előtte évekig szenvedett, a kilátások jók), abból ki ne szállj. A magyar részvény az más tészta...leginkább döglöttnek tűnik, de persze lehet, hogy végre emelkedik egy kicsit egy-két éves távon...vagy ki tudja, mikor...Kelet-Európa úgy általában viszont inkább tartás, mint kiszállás szerintem.
Nem arról van szó inkább, hogy a horribilis költségek miatt a számlaegyenleg van mindig csökkenőben, a mögöttes befektetés teljesítménye ellenére? Mert ezek a Brókernet/Quantis/Consequit cuccok szinte hihetetlenül drágák tudnak lenni, és a legtöbb költség annyira el van rejtve az irgalmatlanul bonyolult feltételekben, hogy csak szakember bogarássza ki. Az ügynökeik ("tanácsadóik") nagy részének sincs halvány fogalma se róla, hogy hogy is működik a termék. Ez hatványozottan igaz, ha van benne valamilyen kicsit is komolyabb biztosítás rész is.
Gyakorlatilag az első két év befizetése megy a levesbe!!!
Vagy te még 2008 előtt szerződtél? Mert akkor mindjárt más a helyzet a részvényárfolyamokkal...
Mindenesetre azt kell kiszámolni, hogy mikor buksz nagyobbat: ha most kiszállsz, és bukod a "kezdeti egységek" nagy részét, vagy ha végigfizeted, és közben elmulasztod azt a lehetőséget, hogy jobban is befektethetnéd azt a pénzt. Nem könnyű kiszámolni.
egyszeri vagy folyamatos díj?
mikorra van szükség a pénzre?
mekkora az eddig befizetett pénz?
mekkora a kötvényérték?
CIG a biztosító?
Egyszeri befizetésről van szó, nincs szükségem a pénzre, csak látom, hogy nem megy semmire.
B-rich, Latin-amerikai, Biztonsági
30% - 30% - 40%
Egyedül az utolsó hoz hasznot, a többi szenved.
Arra lennék kíváncsi, hogy ha átteszem mindegyiket a biztonsági alapba, nyilván akkor, amikor nincs rajtuk bukta, akkor a sok kezelési költség miatt egyáltalán kijöhetek belőle pozitívan? Kb. mondjuk 6 év után visszajönne a pénz?
Kezelési költség: -11900Ft/év, persze ez is nőhet.
Jelenlegi befektetés értéke: 622eFt, 700-ról indult, 4éve van bent.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!