Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Diák vagyok, dolgozom és...

Diák vagyok, dolgozom és többet vonnak le?

Figyelt kérdés
Július 20 környékén elvállaltam egy munkát, az önkormányzatban, ami diákmunkaként volt meghirdetve. Bementem a munkaügyi hivatalba, beregisztráltam, a NAV-től kapott papíromat le kellett adni az önkormányzatban és utána való héten kezdődött is a munka. Ma megkaptam a fizetésem egy részét, 13.000 Ft-ot és kiderült, hogy a munka mégsem diákmunka és több adót vonnak le, így az említett 42.000 Ft helyett (amiből már le van vonva a diákokra vonatkozó adó) csak 32.000 Ft lesz. Ez így nekem nagyon rosszul jött, mivel a szeptemberemet az a pénzösszeg erősen befolyásolta volna, így a tervezett pénzmennyiség helyett 10.000 Ft mínuszban vagyok, ami nem kevés. Tudok valami tenni ez ügybe? Az önkormányzat oldaláról kinyomtattam a papírt, miszerint diákmunkára vállalkoztam.

2014. aug. 8. 11:35
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha erre gondolsz, nincs ebben semmi szabálytalan. Nagyon sokat belefutottak ebbe, és panaszkodnak, hogy sokat vonnak le. Nos igen, de ez azért van, mert nem iskolaszövetkezet által dolgozol, hiába vagy diák.

Az iskolaszövetkezet által végzett munkánál csak az szjat (16%) vonják le, egyéb esetben, mint ez az önkormányzati diákmunka mindent levonnak, amit a munkabérből le kell, így 34,5%-ot fognak levonni.

Ez így működik rég óta, csak sokan nem tudják..

2014. aug. 8. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!