Hogyan kell ezt elintézni?
Figyelt kérdés
Mivel kapom az FHT-t így egy évbe egy hónapot le kell dolgoznom közmunkán. Hallottam olyanról hogy ki lehet tölteni egy papírt hogy gondozom a mamámat és azt felmutatni és elfogadják. Lassan letelik az egy év de még nem jött levél hogy mennem kéne közmunkára, ha jön a levél vagy még akár előtte is elszeretném ezt intézni akkor hogyan kell? Szólnom kell a munkaügyibe valakinek? Ki kell onnan előtte jelentkeznem? a papírt pedig felmutatnom a hivatalba ahol lakom?2014. aug. 7. 01:04
1/5 anonim válasza:
Ez azért nem egészen így van.
"Mivel kapom az FHT-t így egy évbe egy hónapot le kell dolgoznom közmunkán"
Nem. Ha behívnak közmunkára, el kell fogadnod.
1 hónapot le kell dolgoznod, de nem feltétlenül közmunkán.
A határozatban, amit az FHT megállapításakor kaptál, benne van, hogy milyen módon lehet teljesíteni az 1 hónapot.
Ha nam találod a határozatod, megnézheted a szociális törvényben.
"Hallottam olyanról hogy ki lehet tölteni egy papírt hogy gondozom a mamámat és azt felmutatni és elfogadják."
Ez meg így egyáltalán nem igaz.
Mehetsz ápolásira, de annak szigorú feltételei vannak és korántsem biztos, hogy meg tudtok felelni nekik. Másrészt, ha ápolási vagy, nem kapsz FHT-t.
2/5 A kérdező kommentje:
Nekem ezt egy ott dolgozó személy mondta hogy meglehet így oldani. Biztos nem csak kitalálta, rokonom.
2014. aug. 7. 13:48
3/5 anonim válasza:
Akkor az az ott dolgozó rokonod azt is tudja, hogy kell elintézni. Fordulj hozzá bizalommal.
4/5 A kérdező kommentje:
Jelenleg nem tudok hozzá fordulni ezért tettem fel itt a kérdést. A lényege az lenne hogy hogy kell elintézni? várjam meg míg küldenek papírt hogy mennem kell vagy már jobb ha előtte felmutatom? és a munkaügyibe szólni kell valamit esetleg ki kell jelentkezni?
2014. aug. 9. 02:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!