Hogyan tudom elintézni, hogy a családi pótlék az én számlámra jöjjön? (többi lent)
Édesanyám hallássérült, és havonta kap támogatást rá, ami együtt jön a családi pótlékkal. Viszont szeretnénk, ha a családi mostantól az én bankkártyámra jönne, külön a támogatástól.
Hova kéne bemennem, hogy eltudjuk ezt intézni? Hosszú folyamata van?
Nem értem... attól hogy vele élek, miért ne kaphatnám meg én? Nem akarok 12.000ft-ból számlát fizetni, és smemi ilyesmit, saját magam szórakoztatására szeretném.
Ő dolgozik, neki van belőle pénze, nem ezen a 12.000ft-on múlik.
Engem az érdekel, hogy ez hogy kivitelezhető, nem az, hogy szerinted mi lenne a jó.!
Kérdésem a kérdezőhöz!
Mennyi idős ön? El múlt-e már ön 18 éves? Vagyis be töltőtte a 18. életévét-e ön? Ki kapja a családi pótlékot, ön után? Az anyukája kapja-e a családi pótlékot ön után? Ezeket a kérdéseket, kellene először is tisztázni! Mert csak igy tudok önnek segiteni! Ha ön elmult már 18 éves, és még jogosult a családi pótlékra, abban az esetben ön jogosult a családi pótlékra. Ha ez igy van, akkor önnek kell kapni a családi pótlékot. Mert ugyanis a szülő a gyermeke után, csak a gyermek 18. életévenek be töltésig jogosult kapni a családi pótlékot! Ha nincs még ön 18 éves, akkor abban az esetben a szülője vagy ki jelöt gyámja jogosult a családi pótlékra ön után. Azért kérdzem kérdéseimet. Ha szeretne bővebb infót, akkor kérem írja le a krédéseimre a választ, hogy tudjak segiteni önek.
Aha 18. éveskor után eltartani sem kötelező.
Akkor mehet ahova akar havi 11000Ft-tal.
Jocomano77!
16 éves vagyok, nem múltam el 18.
Édesanyám kapja utánam a családi pótlékot.
Az egyik ismerősöm is szintén 16éves, és a saját bankkártyájára kapja a családi pótlékot.
MEGBESZÉLTEM AZ ANYUKÁMMAL, NEM A HÁTA MÖGÖTT SZERETNÉM ELINTÉZNI, NEM FOG KIRAKNI A HÁZBÓL 18ÉVES KOROM UTÁN.!
tudom, hogy lehetséges, hogy az én kártyámra jöjjön, engem a módja érdekel, semmi más!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!