Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lakcím nélküli vagyok apukám...

Lakcím nélküli vagyok apukám meghalt hogyan találnak meg ha örököltem valamit?

Figyelt kérdés
Nem vagyok hajléktalan,csak az albérlő nem enged bejelentkezni.És mivel nincs állandó címem így nem lehet ideiglenes sem.
2014. júl. 31. 22:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Hát valami állandó lakcímed csak van (vagy volt). Mielőtt albérlő lettél, nem?
2014. júl. 31. 23:20
 2/16 anonim ***** válasza:
Miért nem kérdezed meg a rokonaidtól, mikor lesz a hagyatéki tárgyalás?
2014. júl. 31. 23:21
 3/16 anonim ***** válasza:
akkor az államé lesz az örökséged
2014. aug. 1. 06:23
 4/16 anonim ***** válasza:

Nekem ez egy kicsit ellentmondó.

Címe mindenkinek van. Akinek nincs, az hajléktalan. A hajléktalanokat is nyilvántartják, legalábbis azt, hogy általában a település melyik részén szokott az illető tartózkodni, hol találják meg, ha szükség van rá.

Egyébként - legjobb tudomásom szerint - ma már nem kell a bérbeadó ahhoz, hogy tartózkodási címre bejelentkezz az bérleménybe. Viszed a bérleti szerződést, és az alapján rögzítik. Már csak azért is, mert a címre bejelentkezés egy kötelező dolog Mo-n. Kérdezz rá az önkormányzatnál.

Ha nem találnak örököst, vagy nem találják meg, akkor az államé lesz az örökséged.

2014. aug. 1. 06:45
 5/16 A kérdező kommentje:
Nem beszélünk a nővéremmel és szerintem nem mondaná meg ha érdeklőnének nála a telefonszámom.Ja Lakcímnélküli kártyám van,azon csak településnév található.Egyébként dolgozó család vagyunk főiskolás gyermekkel és volt állandó címünk de a bank eladta a házunkat és ki kellett jelentkeznünk
2014. aug. 1. 08:52
 6/16 anonim ***** válasza:
azzal a hírrel is megtaláltak, higy meghalt....
2014. aug. 1. 08:56
 7/16 anonim ***** válasza:
ezt már megkérdezted korábban is, még mindig az a válasz, hogy Neked kell az önkormányzat hagyatéki osztályán eljárnod, érdeklődnöd, emellett a hagyatéki végzést (mivel nem tudják postázni Neked) kifüggesztik az önkormányzat hirdetőtáblájára a tv-ben meghatározott időre.
2014. aug. 1. 10:05
 8/16 anonim ***** válasza:

Azt honnan tudtad meg hogy apukád meghalt? Ő is ugyanazon a településen lakik?

Ha lakcímnélküli kártyád van településnévvel, akkor menj be a település ügyfélszolgálatára és kérdezd meg, mi a teendő? Az is lehet, hogy a hatósági osztálynak (akik a hagyatéki ügyeket intézik) jelzed írásban, hogy hol és hogyan vagy elérhető.

2014. aug. 1. 16:31
 9/16 A kérdező kommentje:
Nővérem hívott fel de ő a lakcímem nem tudja.Nem beszélünk és ttól tartok nem szól ha lesz a hagyatéki tárgyalás.
2014. aug. 1. 19:18
 10/16 anonim ***** válasza:
HÍvd fel a település jegyzőjét és kérdezd meg mikor lesz a hagyatéki tárgyalás.
2014. aug. 1. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!