Lakcím nélküli vagyok apukám meghalt hogyan találnak meg ha örököltem valamit?
Nekem ez egy kicsit ellentmondó.
Címe mindenkinek van. Akinek nincs, az hajléktalan. A hajléktalanokat is nyilvántartják, legalábbis azt, hogy általában a település melyik részén szokott az illető tartózkodni, hol találják meg, ha szükség van rá.
Egyébként - legjobb tudomásom szerint - ma már nem kell a bérbeadó ahhoz, hogy tartózkodási címre bejelentkezz az bérleménybe. Viszed a bérleti szerződést, és az alapján rögzítik. Már csak azért is, mert a címre bejelentkezés egy kötelező dolog Mo-n. Kérdezz rá az önkormányzatnál.
Ha nem találnak örököst, vagy nem találják meg, akkor az államé lesz az örökséged.
Azt honnan tudtad meg hogy apukád meghalt? Ő is ugyanazon a településen lakik?
Ha lakcímnélküli kártyád van településnévvel, akkor menj be a település ügyfélszolgálatára és kérdezd meg, mi a teendő? Az is lehet, hogy a hatósági osztálynak (akik a hagyatéki ügyeket intézik) jelzed írásban, hogy hol és hogyan vagy elérhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!