Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Használt cuccok eladásánál az...

Használt cuccok eladásánál az interneten, hogyan szokás odaadni a vásárlónak amit megvett? Postán, vagy esetleg személyesen?

Figyelt kérdés
köszi
2010. jan. 9. 10:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az aukciós oldalakon történő vásáslás bizalmi alapon működik. Igenis az a szokás, hgy a megvett árú értékét a postakölséggel együtt az eladó számlájára utalják, azután az eladó postázza az árut. Akinek ez nem tetszik, annak nem kell ilyen helyen vásárolnia!
2010. jan. 9. 12:01
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem kell rögtön az aukciós oldalakat és az ottani eladókról és vevőkről a legrosszabbakat gondolni.

A lényeg, hogy ne tedd fel túl drágán a dolgokat.

Én mindíg hozzákalkulálom a postaköltséget, mikor veszek valamit és úgy döntöm el, hogy megéri-e még megvenni.

Azt kell figyelembe venni, hogy az eladónak, mennyi plusz vagy minusz értékelése van. Ha sok a minusz, akkor nem is nézem meg a cuccokat. Ha viszont,sok a plusz, akkor megbízhatok benne. Nekem csak pozitív visszajelzéseim vannak. ennek köszönhetően, már az eladó annyira megbízik bennem, hogy van, hogy előre küldi az árút és én csak 2-3 nap múlva utalom az összeget. Természetesen ezzel a bizalommal nem is élek vissza.

2010. jan. 9. 14:11
 13/14 anonim válasza:
Hát, mostanában azért elég sok visszaélésről hallani, nem kis összegekkel. A legbiztonságosabb a személyes átvétel. Mondjuk nyilván Debrecen és Győr között ez ritkán kivitelezhető, ilyenkor marad a bizalom. Én magam inkább százszor utána néznék más lehetőségnek, mint hogy drága cuccot előre kifizessek, aztán várjam a postást. Pár száz, esetleg 1-2 ezer Ft-os tételnél viszont lehet, hogy megkockáztatom a dolgot, ha nagyon nagy szükségem van a cuccra.
2010. jan. 9. 20:24
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2010. jan. 10. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!