Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan tudok a lehető legolcsó...

EagleHUN kérdése:

Hogyan tudok a lehető legolcsóbban Jüant váltani, forintból?

Figyelt kérdés

Eddig 2 féle módot/tippet találtam rá, de nem tudom melyik mennyibe kerülne vagy melyik lenne az olcsóbb. Légy szíves segítsetek.

1. Kiveszem a forintot a bankból/vagy bankomatból - pénzváltónál dollárra váltom - kint Kínában a dollárból váltok Jüant.

2. Forint számlámról a banktól eleve dollárt kérek - és azt Kínában Jüanra váltatom.

Melyik lehet az olcsóbb?

Tud valaki más módot is rá? (Légy szíves írjátok meg)

Magyarországon nincs Jüan váltási lehetőség hogy 2x ne bukjak rajta?

(BP-re is felutazom érte vidékről ha kell mert nem kis összegről van szó!)

A cégem a költőpénzt forintban fogja utalni a kiküldetésre, de Kínában csak Jüannal vagy esetleg dollárral megyek bármire is.

OTP-banknál vagyok.

2014. júl. 16. 22:34
 1/7 anonim ***** válasza:
1. esettel jársz a legjobban mert ott tudsz játszani az árfolyammal. MO-n értelemszerűen nincs olyan lehetőség hogy bukás nélkül válts. Ilyenkor meg az USD a legjobb megoldás.
2014. júl. 16. 22:39
 2/7 anonim ***** válasza:

A Kínában odamész egy ATMhez és ott felveszed a jüant megoldás miért nem játszik?

Egyébként a Google-be beütve a ->jüan váltó<- szavakat, az első találat egy váltó weboldala, amely vált jüant.

2014. júl. 17. 00:33
 3/7 A kérdező kommentje:
A kérdés az hogyan a legolcsóbb!
2014. júl. 17. 18:22
 4/7 anonim ***** válasza:
amikor Kínába mentem, akkor azt ajánlották, hogy váltsak dollárt, és ott váltsam át jüan-re. ( a reptéren ne sokat válts majd,inkább menj be bankba )
2014. júl. 24. 19:42
 5/7 A kérdező kommentje:

És a kinti bankkártyás fizetéssel mi a helyzet? A Bankkártyával való fizetés elvileg mindenütt ingyenes, de nyilván a bank a forint-jüan átváltásra fölszámolna valamennyit. De mennyit? Úgy is rosszabbul járnék mint a készpénzzel?

Bankkártyám dombor nyomott OTP-s MasterCard most csináltattam meg, hogy külföldön is használható legyen.

2014. aug. 9. 16:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez esetben külföldi vásárlás során a MasterCard váltja át a pénze, az árfolyamot itt találod:

[link]

2014. aug. 9. 19:10
 7/7 A kérdező kommentje:
thx
2014. aug. 11. 01:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!