Postapont hogyan működik?
Tehát a postás nem hozza ki házhoz a csomagot, hanem ott van a postaponton és átvehetem 5 napig? Honnan tudom meg, hogy megérkezett a csomag? kihoz a postás egy kis papírt hogy csomagom érkezett? és a postán melyik ablakban lehet átvenni az ilyent? mindegyik postánál van erre lehetőség?
és akkor melyik ablaknál tudom átvenni?
Ha te vagy a címzett:
- attól függ, hogy milyen adatot adtál meg a postapont szolgáltatáshoz a feladódnak SMS-t vagy emailt vagy mindkettőt is kaphatsz a postától, hogy X azonosító számú csomagod megkérkezett a .... című és yyy. számú postahivatalba, amelyet .... dátumtól ... dátumig vehetsz át.
Nem kapsz kis cetliket, hnem a személyi igazolványoddal és lakcímkártyáddal besétálsz a postahivatalba, megadod ezt az azonosítót és a csomagfeladás/csomagátvétel- értesített csomagok elnevezésű ablaknál átveszed (ha sorszámot kell húznod a postai rendszerből, akkor általában a 6-os gomb).
Ha feladóként érdeklődsz, akkor:
- feladás előtt neked kell a neten regisztrálni a csomagot és kinyomtatni a címiratot
- a címzetted neve, email címe és telefonszáma is szükséges
Ennyi.
Itt a leírása pl:
...előző vagyok.
A csomag kifizetése is több módon történik (egyeztess a feladóval!)
- fizethetsz előre utalással, akkor átvételkor nem kell fizetned
- küldhetik utánvéttel, akkor a postán fizetsz, akkor kapod meg a csomagot, ha kifizeted az árát
Tehát 16 évesen is átvehetem csak az én nevemre kell érkezzen.
A neten rendelésnél akkor csak a posta címét kell megadnom, úgy mintha a saját címemet adnám meg, csal éppen más címet írok, tehát rendelésnél nem kell kiválasztani hogy postapontra kérem, csak beírom a posta címét?
és készpénzel besétálok és átvehetem. nem kell semmit bankkártyázni meg csekkezni, hanem helyben rögtön kifizetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!