Ha egy panamai cég megkárosított, hol tegyek feljelentést?
Interneten befizettem egy Panamában bejegyzett céghez, a bankszámlájuk Angliában van. Hol jelentsem fel őket? Itthon, Angliában vagy Panamában?
Hogy lehetne elérni, hogy az angliai bank kiadjon információkat a számlájukról, mert akkor talán vissza kaphatnám a pénzem?
Hát kire tartozik? Hova fordulhatok? 1 millió Forint körüli összegről van szó, amit átutaltam számukra!
Ha itthon feljelentem őket, akkor a rendőrség nem tudja megkeresni az Angol bankot, hogy adják ki a cég igazgatójának vagy tulajdonosának kilétét, hogy haladhasson a nyomozás?
És a rendőrség mégis milyen alapon foglalkozna az ügyeddel? Csak mert te azt állítod, hogy tartoznak neked? És ha én elmegyek a rendőrségre, és feljelentelek, hogy tartozol nekem, és követelem, hogy nyomozzák ki a bankszámládat, az adataidat, gondolod, majd megteszik, és a bank kiadja őket? Csak mert én állítok valamit?
Ráadásul attól, hogy neked nem fizet valaki, még nem biztos, hogy bűncselekményt követett el. Lehet, hogy egyszerűen csak csődbe ment, és nem tud fizetni. Ez még nem bűncselekmény. Akkor lesz bűncselekmény, ha bizonyítani tudod, hogy már eleve nem is akart neked fizetni, tehát csalást, sikkasztást vagy hasonlókat követett el.
Addig ez csak polgári peres ügy, amiben bíróságnak kell döntenie. Pár év pereskedés után majd valószínűleg hoznak egy döntést, és kötelezik a céget, hogy fizessen neked. Ezzel te kereshetsz magadnak végrehajtót, aki majd behajtja rajtuk, már ha lesz mit, vagy kitörölheted vele a segged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!