Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Valaki segitene? 13 éve...

Maica kérdése:

Valaki segitene? 13 éve dolgozom egy vállalatnál. Elköltöztem és ezért nem tudok bejárni. Pici 4 éves fiam hajnali 4-kor nem tudom elhelyezni. Azonnali hatályú felmondást írtam de azt nem fogadták el mondván ilyen nincs. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Közben találtam helyben munkahelyet de addig nem tudnak felvenni.Folyamatos zaklatásnak vagyok kitéve a cégtől mert hivogatnak?hogy ez nem létezik vegyem fel a munkát!!!Táppénzre mentem egy hetet majd önkényesen kiadtak egy hét szabit!Átléptem a szabadság korlátot is már.Mit tegyek?Ha nem megyek be 3 nap igazolatlan után tényleg ki kell,hogy rugjanak?Mit tegyek a zaklatásos telefonokkal?A főnököm megmondta,hogy nem enged el!Az Ő fönökét is befolyásolja.Hogyan tudnék szabadulni??Ha valaki tud segítsen kérem!Tisztelettel:ica

2014. jún. 23. 11:53
 1/1 anonim ***** válasza:
77%

"Elköltöztem és ezért nem tudok bejárni. Pici 4 éves fiam hajnali 4-kor nem tudom elhelyezni."

Hát ez bizony tényleg a te problémád. Megtehetted volna, hogy nem költözöl el vagy gondoskodhatnál a pótlásról (pl babysitter 4-től 6-ig).

"Azonnali hatályú felmondást írtam de azt nem fogadták el mondván ilyen nincs."

Mit írtál alá a szerződésben, mekkora felmondási időt?

Ha aláírtál x hónapot, akkor bizony azt le kell dolgoznod, vagy különben kirúghatnak és ugrott a végkielégítésed (más hátránya nincs).

"Közben találtam helyben munkahelyet de addig nem tudnak felvenni"

Dehogynem tudnak. Lehet 2 munkahelyed egyszerre. Amíg az első helyen nem válnak meg tőled, addig "mellékállás"-ban tudnak foglalkoztatni (az is lehet 8 órás és - mivel egyes járulékokat a másik munkahelyen vonnak - a 2. cégnek kevesebbe fájnál). Ha meg az első cégnél megvan a felmondásod, akkor átvesznek főállásúba.

"Ha nem megyek be 3 nap igazolatlan után tényleg ki kell,hogy rugjanak?"

Tegyük fel igen. De ha kirúgnak akkor mi történik? Pont az amit szeretnél, hogy ne legyél alkalmazásban a cégnél.

"Mit tegyek a zaklatásos telefonokkal?"

Ne vedd fel a telefont, ha a főnököd hív.

2014. jún. 23. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!