Valaki segitene? 13 éve dolgozom egy vállalatnál. Elköltöztem és ezért nem tudok bejárni. Pici 4 éves fiam hajnali 4-kor nem tudom elhelyezni. Azonnali hatályú felmondást írtam de azt nem fogadták el mondván ilyen nincs. Mit tudok tenni?
"Elköltöztem és ezért nem tudok bejárni. Pici 4 éves fiam hajnali 4-kor nem tudom elhelyezni."
Hát ez bizony tényleg a te problémád. Megtehetted volna, hogy nem költözöl el vagy gondoskodhatnál a pótlásról (pl babysitter 4-től 6-ig).
"Azonnali hatályú felmondást írtam de azt nem fogadták el mondván ilyen nincs."
Mit írtál alá a szerződésben, mekkora felmondási időt?
Ha aláírtál x hónapot, akkor bizony azt le kell dolgoznod, vagy különben kirúghatnak és ugrott a végkielégítésed (más hátránya nincs).
"Közben találtam helyben munkahelyet de addig nem tudnak felvenni"
Dehogynem tudnak. Lehet 2 munkahelyed egyszerre. Amíg az első helyen nem válnak meg tőled, addig "mellékállás"-ban tudnak foglalkoztatni (az is lehet 8 órás és - mivel egyes járulékokat a másik munkahelyen vonnak - a 2. cégnek kevesebbe fájnál). Ha meg az első cégnél megvan a felmondásod, akkor átvesznek főállásúba.
"Ha nem megyek be 3 nap igazolatlan után tényleg ki kell,hogy rugjanak?"
Tegyük fel igen. De ha kirúgnak akkor mi történik? Pont az amit szeretnél, hogy ne legyél alkalmazásban a cégnél.
"Mit tegyek a zaklatásos telefonokkal?"
Ne vedd fel a telefont, ha a főnököd hív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!