Nyári diákmunkával kb. mennyit lehet keresni?
úgy 3-400 forintos órabérrel számolva, (aminél csak jobbat kaphatsz) napi 8 óra úgy, hogy minden nap bemész kivéve hétvégéken, július 1 től augusztus végéig 128 ezer-17 százalékos járulék úgy kb 106 ezer zseton. Ha bemész hétvégén is, vagy ha jobb órabérű melót találsz az is felfele nyomja.
Persze vannak más alternatívák is a diákmunkánál.
Én viszont biztos vagyok benne, mert ennyiért dolgoztam. Keserű tapasztalat, mikor 370 ért hajtasz nappal, és 450-ért éjszaka.
Azt megértem, hogy nem vagy biztos, de minek írsz ide, ha ez a helyzet áll fenn?
Utolsó, nem tudom te milyen helyen dolgoztál, de én a másik hozzászólóval értek egyet. Elmentem dolgozni nyáron és előre megmondták, hogy 20 napért (1 hónap) meg kapom a 60e Ft-ot nettóba (és meg is kaptam), ami ugye 94e bruttó. Ez 535 Ft-tal jön ki, ami a minimálbérem volt. Elismerem hogy sok helyen átejtik a diákokat, de nézni kell diákmunkás oldalakat stb. ahol konkrétan ki van írva hogy mennyit kapsz és normális is. Nekem is van ismerősöm aki két hónapért fele annyit kapott mint én egyért, de hát nyilván dolgoztatják szinte ingyért, ha csak úgy kéz alatt dolgozik, ha érted mire gondolok.
Egyébként: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!