Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hova tudok fordulni? 20éves...

Hova tudok fordulni? 20éves vagyok egy sérülésből adódóan nem tudok dolgozni! (térd)

Figyelt kérdés
Nemsokára MRI- vizsgálat! Munkahelyem nincs,TB-m nincs! Pénzem a Tb-t fizetni nincs, idáig életembe 3honapot dolgoztam(tehát segély sincs) A leszázalékoláshoz kevés ez a sérülés! Az MRI- után feltehetőleg műtét lesz és azt is állnia kéne valakinek!
2010. jan. 4. 09:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Azért ha porckorong levállással is leszázalékolnának mindenkit, akkor nem egy millió, hanem 9 millió rokkant országa lennénk... Az én tesitanárom térdét többször műtötték keresztszalag szakadással, és meglepő módon még most is tanít (bár vissza kell fognia magát).

Arról nem is beszélve, hogy hány kerekes székes is tud dolgozni...

Amúgy nem kell aggódni, műtét után is mehetsz dolgozni, esetleg az APEH-nél próbálkozhatsz részletfizetési kérelemmel vagy hasonlóval.

Tudom, hogy reménytelennek tűnik most a helyzeted, de gondolj bele, hogy a nagy víz túloldalán akinek nincs biztosítása az nem kap ellátást. Csak akkor ha életveszélyben van, de akkor bizony a teljes költséget bevasalják rajta (több milliót, és lesz.rják, hogy hajléktalan lesz). Örülj annak, hogy csak a TB-t vasalják be visszamenőleg és nem teljes műtét árát és az MR költségeit, mert még így is sokkal jobban jársz és az adófizetők így is "összedobtak" neked pár százezret...

2010. jan. 4. 18:25
 12/17 anonim ***** válasza:

Második (és harmadik) vagyok. Nekem 15 évesen volt porcleválásos műtétem (meg szalag becsípődés, kifordították az egész térdemet), azt hittem, ennél azért komolyabb a bajod. Akkor én már 10 éve feleslegesen dolgozom ezek szerint :-)

Most akkor még mindig nem derült ki, hogy miért nem dolgozol... Úgy általában, amikor épp nincs porcleválásod...

2010. jan. 4. 18:39
 13/17 A kérdező kommentje:
20éves vagyok barátom!
2010. jan. 4. 18:45
 14/17 A kérdező kommentje:
Nem baj kaparok a falról egy kis festéket azt fogom vacsorázni és holnap elmegyek bal lábal dolgozni! Mert te ennyire Optimista vagy!
2010. jan. 4. 19:52
 15/17 anonim ***** válasza:

Az önkormányzatnál kérheted, hogy fizessék ők az egészségügyi hozzájárulásodat. Ki kell tölteni a nyomtatványukat, hogy mennyi az egy főre jutó jövedelem, van-e vagyontárgyatok, stb. Ha megfelelsz a feltételeiknek, akkor nem kell magad után fizetned, és biztosított leszel.

Ha már úgyis elmégy az önkormányzathoz, kérhetsz rendkívüli segélyt is.

2010. jan. 4. 20:12
 16/17 A kérdező kommentje:
Kösszi szépen! hnap első utam az önkormányzathoz vezet!
2010. jan. 4. 21:28
 17/17 anonim ***** válasza:

Jutottál valamire az önkormányzatnál?

Ha 200 napot össze tudnál szedni, akkor kaphatnál álláskeresési segélyt 45 napig, és utánna még 45 napig biztosított lennél. Az AMKs foglalkoztatás is számít, meg a táppénzes időszak is.

2010. jan. 6. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!