Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hova tudok fordulni? 20éves...

Hova tudok fordulni? 20éves vagyok egy sérülésből adódóan nem tudok dolgozni! (térd)

Figyelt kérdés
Nemsokára MRI- vizsgálat! Munkahelyem nincs,TB-m nincs! Pénzem a Tb-t fizetni nincs, idáig életembe 3honapot dolgoztam(tehát segély sincs) A leszázalékoláshoz kevés ez a sérülés! Az MRI- után feltehetőleg műtét lesz és azt is állnia kéne valakinek!
2010. jan. 4. 09:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Iratkozz be valami nappalis okj-s suliba, és akkor jogosult leszel az eü ellátásra. Asszem, a munkaügyi központ támogatja.
2010. jan. 4. 09:54
 2/17 anonim ***** válasza:
47%

Már miért ne tudnál egy térd sérüléssel dolgozni??? Ezt nem is értem.

A szomszédot kétszer (!) ütötte el autó, mindene fémből van lassan, most leszázalékolták, de eddig dolgozott és még most is megtenné, ha el tudna jutni a munkahelyig...

Azért egy térd sérüléssel simán lehet dolgozni.

2010. jan. 4. 10:10
 3/17 A kérdező kommentje:
1 válaszoló az Okj-s vizsgára én is gondoltam utána is mentem, de ott azt mondták csak annak támogatják akinek a válság miatt bocsátották el a munkahelyéről! 2. Válaszoló akkor a te szomszédod egy Hero nekem jelenleg a séta is gondot okoz! De köszönöm, hogy betekintést nyerhetem a szomszédod életébe!
2010. jan. 4. 10:48
 4/17 anonim ***** válasza:

Én nem bunkóztam, úgy gondolom.

A kérdésre nem válaszoltál, miért nem tudsz dolgozni?

Nekem artrózisom van, iszonyatos fájdalmakkal jár, de ez nem akadálya a munkának (36 éves vagyok).

Mivel velünk szemben gyógytornász lakik és magánrendelése is van itt, így nagyon sok sérült embert látok, de ezek mind dolgoznak, így egyszerűen nem értem, hogy egy térdsérülés miért lenne akadálya a munkának.

2010. jan. 4. 15:19
 5/17 anonim ***** válasza:

A TB fizetés nem lehetőség, kötelesség. Ha nem fizeted, akkor a műtétnél a kórház hivatalból el fog járni az illetékes APEH-nél a jogviszonyod rendezése érdekében.

Tehát olyan nincs, hogy nem vagy biztosított. Az orvosi ellátást ugyanúgy, térítésmentesen kapod meg, nem kell érte fizetni. Az MRI-n jelszik, hogy rendezd a jogviszonyod (első figyelmeztetés) ezt követően a második alkalomnál már hivatalból indul el a jogviszony rendezésének az eljárása. Az APEH fog határozatot hozni és az eddigi TB elmaradásod egy összegben adók módjára behajthatóvá teszik.

Hozzáteszem: ha bejelentkezel a T1011-es nyomtatványon, akkor az apeh határozni fog, és megküldi a csekkeket. A jogviszonyod azonban a BEJELENTÉSSEL rendeződött, nem a CSEKKEK FELADÁSÁVAL... Tehát ha egy csekket sem adsz fel, akkor is rendezett lesz a TB jogviszonyod. Az más kérdés, hogy adók módjára behajtható lesz. De ha nem jelentkezel be, akkor is ugyanez lesz.

2010. jan. 4. 15:20
 6/17 A kérdező kommentje:
Porcleválásom van! A térdem akkora mint egy görög dinnye!
2010. jan. 4. 16:24
 7/17 A kérdező kommentje:
És milyen pénzből fizesek????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? 8napja csak kenyéren és vízen élek!!!!!
2010. jan. 4. 16:26
 8/17 anonim ***** válasza:

Ismét mondtam, a TB fizetés nem lehetőség, hanem kötelesség. Ha nem fizetsz, a jogviszonyod akkor is rendezik, tehát BIZTOSÍTOTT leszel. Aztán az APEH a maga módszereivel majd szépen próbál érvényt szerezni az összegre.

Hova fordulhatsz? Az önkormányzathoz leginkább, illetve egyéb civil szervezetekhez.

2010. jan. 4. 16:33
 9/17 A kérdező kommentje:
Tavaly is volt műtétem ugyan így nem volt Tb-m fizetve és elkértek az MRI vizsgálatra 15ezer forintot! Ezek nem szaroznak Az APEH-al. Tőlük elpusztulhatok! Nem hiszem el, hogy nincs megoldás! Amiket te mondasz(persze rendes vagy,h időd szakítasz) azok a segítségek csak elviekben él! Hidd csak el!!!!!!!
2010. jan. 4. 16:56
 10/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom van-e szakmád, de ha nincs, az első MINDENKINEK ingyenes. Miért nem jársz suliba? Valami okj-s tanfolyamra? Nem kell hozzá munkaügyi. És akkor biztosított leszel (nappali, államin). Ezekből van többéves is.

Amúgy ha megműtenek nyugodtan mehetsz majd dolgozni.

(Ha van már okj-s szakmád, akkor bocsi).

2010. jan. 4. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!