Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Aliexpress vám és ÁFA?

Dájm kérdése:

Aliexpress vám és ÁFA?

Figyelt kérdés
Rendelni szeretnék biciklialkatrészt aliexpress-ről, 84 dollár (18e Ft) értékben, Free shipping-gel. Hogy van a vámolás, áfa és hasonlók? Mennyibe fog kerülni ez nekem a végén?

2014. jún. 8. 22:15
1 2
 1/12 tetro ***** válasza:
(18e + postaköltség) x (1+0.27 áfa + ~0.085 vám)
2014. jún. 8. 22:47
 2/12 anonim ***** válasza:
9%

1./ NE rendelj ingyenes postázással, mert akkor a legolcsóbb módon fogják feladni a cuccot, "Követési Ragszám" nélkül, vagyis szinte biztos, hogy útközben "elvész" a csomagod... :-((

2./ 150 EUR (= kb. 200 USD) értékig nem számolnak fel rá vámot, csak Áfát (27%)...

(+ 4860 Ft Áfa)

3./ Csak a termék árára számítanak fel vámot és áfát, a szállítási költségre nem!...

2014. jún. 8. 23:10
 3/12 anonim ***** válasza:
12%

Ja, azt elfelejtettem megírni, hogy mi a webáruházunkba kb. havonta rendelünk termékeket az USA-ból, szóval pontosan tudom, hogy mennek a dolgok...

(utolsó voltam)

2014. jún. 8. 23:12
 4/12 tetro ***** válasza:
100%
én az USAból szoktam rendszeresen rendelni. Azt nem tudom, hogy mi az értékhatár, amire már vámot is számolnak, de az biztos, hogy a postaköltség benne szokott lenni az alapban, amiből kiindulnak
2014. jún. 8. 23:22
 5/12 anonim ***** válasza:
92%

150EUR az értékhatár, és a szállítási díj igenis BELESZÁMÍT a vámértékbe. (Közösségi vámkódex vámérték előírásai 164. cikk)

Ez logikus is. Az áru értékéhez hozzáad az, hogy ide eljuttatták, ugye... (Ha nem így lenne, mindenki alacsony vételáron és magas szállítási díjjal kérné a számlázást...)

2014. jún. 8. 23:35
 6/12 anonim ***** válasza:
15%

(#2/5)

Bocsika, de mi havonta rendelünk az USA-ból, havonta van dolgunk a vámosokkal...

Itt van előttem az egyik vámosoktól kapott levél, ebből másolom :

"...A vámteher mértékét a küldeményben elhelyezett áruk értékének összege határozza meg (2913/92/EGK rendelet 29-32. cikk). Erről az értékről Önnek kell nyilatkoznia illetve igazolnia annak valós tartalmát..."

Újra leírom = a küldeményben elhelyezett ÁRUK értékének összege...

Elképzelhető, hogy a ti csomagjaitokban nem volt SZÁMLA (feltüntetve az TERMÉKEK és a POSTADÍJ összege), csak egy összérték volt, amiből a vámos nem tudta megállapítani a termékek árát külön?...

A mi csomagjainkban ott van minden esetben az USA-beli Eladó számlája, amin külön szerepel a termékek ára, és a végén a postaköltség...

Akárhogy számolom, minekünk minden esetben CSAK a termékek árára vetik ki a vámot és Áfát!

Elnézést, a VÁMKÖZVETÍTÉSI DÍJAT elfelejtettem megemlíteni, ez csomagonként +1500 Ft (ez a vámolás munkadíja)...

Most jó alaposan megnéztem minden iratot és feltűnt, hogy az USA Eladó a postai Feladóvevényre az áru értékének (Total Value USD) 82,75 USD-t írt, és ugyanez az összeg szerepel a Posta "Vámárunyilatkozat" szelvényén is a "Vámérték" rovatban... Ebben a csomagban tényleg ennyi volt a megvásárolt vitaminok ára (szállítási költség nélkül!)...

A vámosok kinyitották a csomagot és a számlán is ennyi volt a TERMÉKEK ÁRA...

Erre a 82,75 USD-re rótták ki a 27%-os Áfát (+5094 Ft), +1500 Ft Vámközvetítési díjat...

Ha a Feladó a Feladóvevényre a szállítással növelt összeget írja be a "Total Value USD" rovatba, akkor nem csodálom, ha a magyar vámon ennek alapján vetik ki a vámot és az áfát... :-/

2014. jún. 9. 00:12
 7/12 anonim ***** válasza:
28%

Válasz #5/6-nak :

Egyáltalán nem logikus, hogy a szállítási díjra vámot és áfát számoljanak fel, annál is inkább, mivel azt az összeget az USA-beli postának fizették ki, nem MO-on!!!...

A szállítási díj egy külföldi cég szolgáltatási díja, ez az összeg nem jelenik meg MO-on termékként...

Nálam már az is kiveri a biztosítékot, hogy a magyar vámolásnál előbb ráteszik a termékek árára a 10,2%-os vámot és a megnövelt összegre számolják ki a 27%-os Áfát!...

(A 10,2%-os vámot csak akkor kell fizetni, ha a termékek ára 150 EUR értéknél nagyobb.)

2014. jún. 9. 00:22
 8/12 tetro ***** válasza:
85%

00.12

akkor engem minden alkalommal átvertek. volt számla, külön tételként volt a szállítás, mégis fizettem rá áfát és vámot is.

2014. jún. 9. 00:33
 9/12 anonim ***** válasza:

"Bocsika, de mi havonta rendelünk az USA-ból, havonta van dolgunk a vámosokkal...

Itt van előttem az egyik vámosoktól kapott levél, ebből másolom :

"...A vámteher mértékét a küldeményben elhelyezett áruk értékének összege határozza meg (2913/92/EGK rendelet 29-32. cikk)"

BOCSIKA, de te elolvastad egyáltalán azt a rendeletet, amire hivatkozol?!?

Figyelj! Említett rendelet 32. cikk (1) bekezdésének e) pontja:

"A vámértéknek a 29. cikk alapján történő megállapításakor az

importált áruért ténylegesen kifizetett vagy kifizetendő árhoz hozzá

kell számítani:...

e) i. az importált áru szállításának és biztosításának költsége"

Biztos, hogy válaszolnod kell erre a kérdésre egyáltalán?

"Egyáltalán nem logikus, hogy a szállítási díjra vámot és áfát számoljanak fel, annál is inkább, mivel azt az összeget az USA-beli postának fizették ki, nem MO-on!!!... "

Na, és akkor mi van, a termék árát is az USA-beli eladónak fizették ki!!! Igazából minden vámolt összeget határon kívüli cégnek fizetnek ki. Ez a vámolás lényege, nem?!?

2014. jún. 9. 08:26
 10/12 anonim ***** válasza:
81%
Én kb 80x rendeltem az aliről,áfát még soha nem fizettem. Posta nyomkovetesi számot minden egyes vásárlásnál kaptam. Minden esetben ingyenes postával volt pedig...
2014. jún. 9. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!