Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan kell levelet feladni?

Hogyan kell levelet feladni?

Figyelt kérdés
Bementem a postára megírtam a levelet és beletettem egy borítékba,tudta a fene,hogy mit hogy kell és nem is értem mit várt egy 16 éves fiútól soha senki nem mutatta meg,hogy kell levelet írni ezért inkább leszólt a postán dolgozó hölgy elég bunkón és úgy beszélt velem, mint akit a seggéből rángatott elő, pedig én mai 16 éves fejjel csak egy levelet akartam küldeni a barátnőmnek,nem igazán értem mire fel volt olyan nagyképű, na de teljesen mindegy valaki leírná a levélküldés folyamatát szemléletesen mit és hogy kell kérni?Köszönöm.

2014. jún. 6. 15:55
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

Megírod beteszed egy borítékba, leragasztod. Bal oldalt felülre ráírod a feladót (nevet és címet), jobb alsó saroktól pedig oldalról kb. 2-2 cm-re ráírod a címzettet. Ezután viheted az ablakhoz.

Feladó:

Minta János

Mintaváros

Minta u. 14

1234

Címzett:

Minta Andrea

Meseváros

Mese u. 16 (III. em. 6)

4321

Az emeletet és az ajtót zárójelek nélkül írd, értelemszerűen csak akkor, ha kell.

2014. jún. 6. 16:32
 2/6 anonim válasza:

[link]

Remélem segít.

2014. jún. 6. 18:13
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Basszus. Életedben nem láttál még levelet?

Ugye a légzés megy magadtól is segítség nélkül? :S

2014. jún. 6. 22:34
 4/6 A kérdező kommentje:
Utolsó!Szerintem teljesen jogos kérdés volt képzeld nem láttam, addig ne kritizálj amíg nem tudod mi van a háttérbe,különben is minek szólsz hozzá ha nem akarsz segíteni ez a fórum erre van kitalálva.Elegem van az ilyenekből. Egyébként köszönöm az eddigi válaszolóknak. A borítékot ott kell kérni?Mit jelent az,hogy ajánlott levélként kell feladni?
2014. jún. 7. 11:18
 5/6 anonim ***** válasza:

Borítékot Magyarországon a Postánál is vehetsz meg a papírboltban meg bárhol ahol ilyenekkel foglalkoznak.

Ajánlottan feladni azt jelenti, hogy kapsz egy igazolást arról, hogy feladtad, azon van egy követőszám (úgynevezett ragszám) amivel a posta követni tudja hogy hol a levél. Ha elveszik a posta fizet neked kártérítést. Te pedig a papírral bárhol igazolhatod, hogy feladtad a levelet nekik. Főleg olyan helyekre kell ahol nem hiszik el bemondásra, hogy feladtad: pl hatóságok.

2014. jún. 7. 11:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönök mindent!
2014. jún. 8. 09:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!