Van erre megoldás? Milyen megoldást lehetne alkalmazni, hogy kikerüljünk ebből a mókuskerékből?
Az országok lakossága banki kölcsönből fedezi kiadásait(és vissza is igaz).
Példabeszédek 22:7
"A gazdag uralkodik a szűkölködők felett, és a kölcsönkérő szolgája a kölcsönadónak."
Nekem van egy rokonom, akinek volt egy jó lakása, ahol élt a családjával. Gondoltak egyet, mert jól kerestek, felvettek 50 millió forint hitelt. Ebből felépítettek egy palotát, de a fizetésük hirtelen elapadt, amiből nem tudták fizetni a hitel törlesztőrészleteit. Azt a házta is elvesztettték, ami a sajátjuk volt.
Szerintem a gond a nagyravágyás, a felvágási kényszer. Én ha tehetem, nem veszek fel hitelt.
Minden ember fejében kéne változás, egy globális váltás, szerintem ez lenne a megoldás.
Ha már belekerültél, akkor nem sok lehetőséged van.
Ki kell fizetned a hiteledet.
1: Többet dolgozni.
2: Külföldi munka.
3: Eladni valamit.
4: Sült galamb intenzív várása: pl. örökség vagy lottó ötös.
Utóbbi pénzben kerül, szóval óvatosan!
Ill. át is lehet ütemezni a hitelt, ha nem bírod fizetni... de azzal aztán tényleg egész életedre adós leszel, olyan lassan megy le.
Sehogy, tesómék is beleugrottak a gyors házvásárlásba.. fizetik rendszeresen de eddig alig fogyott valami.. mostani állás szerint még 25 évig fizetniük kell, vagy bukják a házat és mindent amit eddig befizettek.
Hogy lehet elkerülni?
Nem kell felvenni hitelt, inkább az igényekről kell lemondani. Én inkább járok egy 20 éves autóval, mint egy 5 évessel, de ez legalább ki van fizetve, és nem vagyok eladósodva 10 évre.
Az a baj, hogy itthon alacsonyak a fizetések és 80-120 nettóból úgy szeretnének élni az emberek, mint aki havi 5 millát keres.
Mindenki családi házat akar, új 5-15 milliós autót, külföldi nyaralást, Michael Kors órát, táskát. Tudomásul kell venni (sajnos), hogy ez még a középosztálynak sem lehet meg hazánkban.
Én is azt gondolom, addog kell takarózni, ameddig a takaró ér...
Ha SENKI nem venne fel kölcsönt, tönkremennének a bankok. Valamiért egyáltalán nem sajnálnám őket:)
A bőrt húzzák az emberekről. No de miért hagyják?
Ez egy összetettebb kérdés. Sokan úgy gondolják, hogy ha senki nem venne fel kölcsönt, összeomlana a gazdaság, mivel maga a pénz is a kölcsönön alapszik.
Van erről egy érdekes videó:
https://www.youtube.com/watch?v=plJvVdYLV7U
Ne nézzétek a videó stílusát, mert eléggé ... (van erre egy szó, csak elfelejtettem.... :), de vannak benne érdekes dolgok. Hámozzátok ki belőle a lényeget, alkossátok meg a saját véleményeteket.
Össze nem omlana, de biztos nagyon átalakulna.
bár olyan nem lesz, hogy nem vesznek fel kölcsönt, mert az ember mindig többet és többet akar, és ez a gyors megoldás + a csapból is ez folyik.
Kb mintha kitennének egy tál ételt az éhező elé, és nem nyúlhatna hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!