Diákmunkát hol találok?
14 éves vagyok, valami könnyebbre gondoltam, például mogyorót lapátolni, szórólapot, újságot osztani/kihordani.
Valami alkalmira gondoltam. Meg szeretném mutatni a szüleimnek és magamnak, hogy igen, erre is képes vagyok, de a fizetség sem árt, van hova(polcra :) tenni.
Mondtam hogy nézd meg az idei törvényeket :3
Köszi kérdező, és bocsi a veszekedést :)
Lehet, hogy módosultak törvények, de az életkorral kapcsolatosan biztosan nem.
Attól, hogy egy törvény 2012. évi, nem jelenti azt, hogy csak abban az évben hatályos. Meg lehet nézni, az njt.hu-n mindig az aktuális szöveg érhető el. De mit magyarázok én is 13-14 éveseknek, nem is hiszem, hogy tudják, mit jelent a hatályos szó...
Megnéztem, és 2012-ben semmi munkatörvény...
Adjon be pontos linket, és úgy majd elhiszem.
Legközelebb nézd meg jobban. Amúgy szerinted bárkinek érdeke, hogy te elhidd? A munkáltatók jól tudják, hogy hány éves kortól alkalmazhatnak, úgysem te döntöd el.
Jó jó, elhiszem.
DE:
Csak ezev 6. hó 30ig hatályos (=érvényes [!]) a törvény.
Akkor mi lesz? Senekünk ki lesz? Új törvény lesz? Nem értem. Ez vagy egy (Orbáni). Becsapas, vagy csak új törvény lesz. Nagyon mind1. 2 évig még sz@rbs leszek és kész.
Köszönöm, hogy indul a ketten időt és energiát pazatoltak rám!
Azért van ilyen időintervallum megadva, mert bizonyos módosítások hatálya ezek közé esik.
Tehát jelen esetben volt olyan módosítás, ami május 31-től volt hatályos, így a törvény módosított változata teljes egészében is csak akkortól hatályos. És a vége azért június 30., mert van olyan új módosítás, ami csak akkor fog hatályba lépni, és onnantól az egész szöveg már nem hatályos.
Az njt.hu-n a keresésnél mindig ki lehet választani 5 évre visszamenőleg ezeket az intervallumokat, a július 1-től hatályos verzió ez: [link]
A legutóbbi módosítások pedig ki vannak emelve bal oldalon függőleges piros csíkkal.
Köszönöm szépen!
Na mind1, nem tudok dolgozni.
Láttam felhívást, hogy játéktesztelés, 50 oldal, tökéletes(! az mondják rá hogy nem az, még ha tökéletes is) akár 30e ft, 12-15 éveseket keresnek (watch dogs 2! és meg is tarhatom). Ez törvényes lehet? Gyanús, mert sokat ígérnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!