Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Diákmunkát hol találok?

Diákmunkát hol találok?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok, valami könnyebbre gondoltam, például mogyorót lapátolni, szórólapot, újságot osztani/kihordani.

Valami alkalmira gondoltam. Meg szeretném mutatni a szüleimnek és magamnak, hogy igen, erre is képes vagyok, de a fizetség sem árt, van hova(polcra :) tenni.

2014. jún. 1. 18:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Mondtam hogy nézd meg az idei törvényeket :3

Köszi kérdező, és bocsi a veszekedést :)

2014. jún. 10. 13:54
 12/20 anonim ***** válasza:
56%

Lehet, hogy módosultak törvények, de az életkorral kapcsolatosan biztosan nem.

Attól, hogy egy törvény 2012. évi, nem jelenti azt, hogy csak abban az évben hatályos. Meg lehet nézni, az njt.hu-n mindig az aktuális szöveg érhető el. De mit magyarázok én is 13-14 éveseknek, nem is hiszem, hogy tudják, mit jelent a hatályos szó...

2014. jún. 11. 00:13
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
Miért nézed így le a tinédzsereket? Pszichés problémád van velünk? Igenis tudjuk, mit jelent! Te meg ne magyarázz mert már mindenki L-E-Sz-A-R téged!!! Fogd már be végre! Van nem illegális munka és van illegális is, ennyi! Kuss legyen!
2014. jún. 11. 13:55
 14/20 A kérdező kommentje:
Akkor lehet, hogy hazudott a tancinéni...
2014. jún. 17. 15:28
 15/20 A kérdező kommentje:
Maga olyannyira lenéző, hogy még a menyben lévő jó istenen, a fián, és az angyalokon is túl tesz!
2014. jún. 17. 15:31
 16/20 A kérdező kommentje:

Megnéztem, és 2012-ben semmi munkatörvény...

Adjon be pontos linket, és úgy majd elhiszem.

2014. jún. 17. 15:45
 17/20 anonim ***** válasza:
56%

[link]

Legközelebb nézd meg jobban. Amúgy szerinted bárkinek érdeke, hogy te elhidd? A munkáltatók jól tudják, hogy hány éves kortól alkalmazhatnak, úgysem te döntöd el.

2014. jún. 17. 17:48
 18/20 A kérdező kommentje:

Jó jó, elhiszem.

DE:

Csak ezev 6. hó 30ig hatályos (=érvényes [!]) a törvény.

Akkor mi lesz? Senekünk ki lesz? Új törvény lesz? Nem értem. Ez vagy egy (Orbáni). Becsapas, vagy csak új törvény lesz. Nagyon mind1. 2 évig még sz@rbs leszek és kész.

Köszönöm, hogy indul a ketten időt és energiát pazatoltak rám!

2014. jún. 18. 08:37
 19/20 anonim ***** válasza:

Azért van ilyen időintervallum megadva, mert bizonyos módosítások hatálya ezek közé esik.

Tehát jelen esetben volt olyan módosítás, ami május 31-től volt hatályos, így a törvény módosított változata teljes egészében is csak akkortól hatályos. És a vége azért június 30., mert van olyan új módosítás, ami csak akkor fog hatályba lépni, és onnantól az egész szöveg már nem hatályos.

Az njt.hu-n a keresésnél mindig ki lehet választani 5 évre visszamenőleg ezeket az intervallumokat, a július 1-től hatályos verzió ez: [link]

A legutóbbi módosítások pedig ki vannak emelve bal oldalon függőleges piros csíkkal.

2014. jún. 18. 08:53
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Na mind1, nem tudok dolgozni.

Láttam felhívást, hogy játéktesztelés, 50 oldal, tökéletes(! az mondják rá hogy nem az, még ha tökéletes is) akár 30e ft, 12-15 éveseket keresnek (watch dogs 2! és meg is tarhatom). Ez törvényes lehet? Gyanús, mert sokat ígérnek...

2014. jún. 18. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!